Μετάλλαξη Όμικρον: Τέσσερα κρούσματα σε πλήρως εμβολιασμένους στη Γερμανία

Σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Αλαλούμ με τις αντιφατικές δηλώσεις των επιστημόνων σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην Όμικρον - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (30/11)

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει για τη μετάλλαξη Όμικρον (μετάλλαξη Μποτσουάνα), κρούσματα της οποίας εντοπίζονται καθημερινά και σε ευρωπαϊκές χώρες.

Μετάλλαξη Όμικρον: Ο ΠΟΥ συνιστά να μην ταξιδεύουν οι άνω των 60 ετών

Στη Γερμανία εντοπίστηκαν ακόμα τέσσερα κρούσματα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού. Και οι τέσσερις άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί είναι από τη νότια Γερμανία βρέθηκαν και ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Μετάλλαξη Όμικρόν: Αλαλούμ με τις αντιφατικές δηλώσεις των επιστημόνων

Όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές του κρατιδίου της Βάδης- Βιρτεμβέργης, τρεις από τους ασθενείς είχαν επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι στη Νότια Αφρική στις 26 και 27 Νοεμβρίου και ο τέταρτος είναι μέλος της οικογένειας του ενός.

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποια είναι τα ασυνήθιστα συμπτώματα των ασθενών

«Και οι τέσσερις είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Η ανάλυση που έγινε από την κρατική υπηρεσία υγείας επιβεβαίωσε ότι όλοι τους έχουν μολυνθεί από το νέο στέλεχος ανησυχίας», επεσήμαναν οι υγειονομικές αρχές, προσθέτοντας ότι και οι τέσσερις εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και έχουν μπει σε καραντίνα.

Σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό και στη Γερμανία

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τον οποίο η Γερμανία αρνείτο να ακούσει πριν από μερικούς μήνες, θα αποτελέσει αντικείμενο πρότασης νόμου που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο πριν από το τέλος της χρονιάς, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η έξαρση των μολύνσεων, ανακοίνωσε χθες ο μελλοντικός καγκελάριος 'Ολαφ Σολτς.

Κάνοντας αυτή τη μεγάλη στροφή, η πρώτη οικονομία της Ευρώπης ελπίζει να πείσει έναν μέγιστο αριθμό πολιτών να επιλέξει τον εμβολιασμό προτού γίνει υποχρεωτικός, αν οι βουλευτές το αποφασίσουν.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων θα αναλάβουν κοινή δράση για να αντιμετωπίσουν το τέταρτο κύμα της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια εξετάζουν προτάσεις, μεταξύ των οποίων περιορισμοί των επαφών, ειδικά στους ανεμβολίαστους.

Λεπτομέρειες για τα σχέδια θα μελετηθούν έως την Πέμπτη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top