'Οσκαρ Πιστόριους: Ετοιμάζεται να συναντήσει τους γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ

Οι αρχές δεν έχουν κάνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση

Παλαιότερο βίντεο από δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με την δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ από τον Όσκαρ Πιστόριους.

Τους γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ, της κοπέλας που δολοφόνησε το 2013, πρόκειται να συναντήσει ο καταδικασμένος για φόνο πρώην παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους.

Ηχηρό «Όχι» από το δικαστήριο στην έφεση του Όσκαρ Πιστόριους

Γι αυτό το λόγο μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή πριν από μια την αναμενόμενη συνάντηση, καθώς σύμφωνα με τους δικηγόρους του όλο αυτό εντάσσεται σε μια διαδικασία που ονομάζεται «αποκαταστατική δικαιοσύνη». 

Σύμφωνα με αυτή οι δράστες μιλούν με τα θύματά τους ή τους συγγενείς τους όπου πρέπει να αναγνωρίσουν τη ζημιά που τους προκάλεσαν.
Ο Όσκαρ Πιστόριους έχει εκτίσει τη μισή ποινή του, 13 χρόνια και πέντε μήνες και δικαιούται μια τέτοιας διαδικασίας αναφέρουν οι σωφρονιστικές υπηρεσίες.

Χρονικό του εγκλήματος

Ο Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε την Ρίβα Στέενκαμπ το 2013 λέγοντας ότι την πέρασε για διαρρήκτη στο σπίτι του στην Πρετόρια. Την πυροβόλησε τέσσερις φορές μέσα από μια κλειδωμένη πόρτα τουαλέτας.

Το 2014, στο τέλος της δίκης που ακολούθησε, του δόθηκε πενταετής ποινή για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όμως ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για φόνο στην έφεση το 2015 και η ποινή αργότερα αυξήθηκε σε 13 χρόνια και πέντε μήνες.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε η πιθανότητα ποφυλάκισης του Πιστόριους νωρίτερα αυτό το μήνα, η δικηγόρος του Στέενκαμπς, Τάνια Κόεν, είπε στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SABC ότι «θα ήθελαν να συμμετάσχουν στον διάλογο θύματος-δράστη».

Ποινή χάδι για τον δολοφόνο της Ρίβα-Στη φυλακή για 6 χρόνια ο Όσκαρ Πιστόριους

Η δικηγόρος είπε επίσης στη βρετανική εφημερίδα Daily Mirror ότι οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας είχαν λάβει μια επιστολή από τον Πιστόριους την οποία χαρακτήρισαν ιδιαιτέρως στενάχωρη.

Οι αρχές δεν έχουν κάνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση, λέγοντας απλώς ότι «το χρονοδιάγραμμα... θα καθοδηγείται από το επίπεδο ετοιμότητας όλων των συμμετεχόντων».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top