Ποινή χάδι για τον δολοφόνο της Ρίβα-Στη φυλακή για 6 χρόνια ο Όσκαρ Πιστόριους

Οι δικαστές τον έκριναν ένοχο

Ποινή χάδι για τον δολοφόνο της Ρίβα-Στη φυλακή για 6 χρόνια ο Όσκαρ Πιστόριους
Έξι χρόνια φυλάκισης είναι η ποινή, που ανακοίνωσε σήμερα το συνταγματικό δικαστήριο της Νότιας Αφρικής, στον Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Για την πράξη του αυτή καταδικάστηκε αρχικά σε φυλάκιση πέντε ετών για εξ' αμελείας δολοφονία της φίλης του, αποφυλακίστηκε μετά από ένα χρόνο, αλλά η εισαγγελία άσκησε έφεση και η εναντίον του κατηγορία μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ντυμένος με ένα μαύρο κουστούμι, ο Πιστόριους έφτασε στο δικαστήριο όπου αγκάλιασε τα μέλη της νομικής του ομάδας, ενώ στη συνέχεια κάθισε στη θέση του όπου εθεάθη να πληκτρολογεί μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο.

Όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι του, η αναπηρία του και το ψυχολογικό στρες θα έπρεπε να θεωρηθούν ελαφρυντικοί παράγοντες προκειμένου να μειωθεί η ποινή του.

Ωστόσο, οι κατήγοροι υποστηρίζουν ότι ο Πιστόριους δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια και θα πρέπει να λάβει ποινή όχι λιγότερο από την ελάχιστη που είναι 15 χρόνια για φόνο.

Ο Πιστόριους βγήκε από τη φυλακή τον περασμένο Οκτώβριο μετά από περίπου έναν χρόνο, για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του υπό κατ’όικον περιορισμό.

Στο δικαστήριο ήταν οι γονείς της Στέενκαμπ, οι οποίοι ζητούν να πληρώσει για το έγκλημά του.

Διαβάστε επίσης:


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top