«Κανείς δε μ’ αγαπάει»: Σπαράζει εξάχρονος που πέθανε από βασανιστήρια

Η μητριά και ο πατέρας του τον άφηναν νηστικό και τον χτυπούσαν

Σε κατάσταση σοκ είναι η κοινή γνώμη στη Μεγάλη Βρετανία από τη δημοσίευση ενός βίντεο που δείχνει ένα εξάχρονο αγοράκι, χωρίς καθόλου δύναμη να προσπαθεί να σηκώσει το κουβερτάκι του και να φωνάζει «κανείς δε με αγαπάει».

Μ. Βρετανία: Σκότωσαν τον εξάχρονο γιο τους - «Είναι το παιδί του διαβόλου»

Ο μικρός Άρθουρ Λαμπίνιο Χιους άφησε την τελευταία του πνοή στις 17 Ιουνίου 2020, μετά από τα επίπονα βασανιστήρια στα οποία φέρονται να τον υπέβαλαν η μητριά του και ο πατέρας του. 

Χθες στο δικαστήριο Coventry Crown Court, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του θανάτου του μικρού αγοριού προβλήθηκε το εν λόγω βίντεο, προκαλώντας αγανάκτηση κι οργή. 

Στο εδώλιο κάθεται η 32χρονη μητριά του εξάχρονου, Έμα Τάστιν, και ο 29χρονος πατέρας του Τόμας Χιους.

Στο βίντεο, που κατέγραψε κάμερα του CCTV, φαίνεται ο Άρθουρ, λίγες ώρες πριν πεθάνει, πάρα πολύ αδυνατισμένος, φορώντας τις πιτζάμες του να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του. 

Άρθουρ

Ο μικρός Άρθουρ

Εξουθενωμένος και μες στην απελπισία ακούγεται να λέει με κλαμένη φωνή «κανείς δε μ’ αγαπάει» τέσσερις φορές, καθώς προσπαθεί να περπατήσει από τη μία πλευρά του δωματίου στην άλλη. Φαίνεται μάλιστα να κουτσαίνει, ενώ σύμφωνα με τη Daily Mail του πήρε πάνω από δύο λεπτά μέχρι να καταφέρει να σηκωθεί από το πάτωμα, όπου τον ανάγκαζαν να κοιμάται και να σηκώσει και το κουβερτάκι του. 

Ο μικρούλης ακούγεται επίσης να φωνάζει επτά φορές μέσα σε 44 δευτερόλεπτα ότι κανείς δε θα τον ταΐσει. 

Άρθουρ Λαμπίνιο Χιους: Τον άφηναν νηστικό και τον δηλητηρίαζαν με αλάτι

Χθες ο εισαγγελέας περιέγραψε στους ενόρκους, πώς το εξάχρονο αγοράκι υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον εγκέφαλο μετά από τη συστηματική κακοποίηση από τη μητριά και τον πατέρα του. 

Το παιδί ζούσε ένα πραγματικό μαρτύριο, με τα βασανιστήρια να είναι καθημερινά. Δεν του έδιναν να φάει, το εξανάγκαζαν να στέκεται όρθιο για 14 ώρες τη μέρα, το δηλητηρίαζαν με αλάτι και το χτυπούσαν συστηματικά. 

μητριά Άρθουρ

Η μητριά του Άρθουρ που κατηγορείται για τον θάνατό του

Επίσης υπάρχουν αναφορές για συναισθηματική και ψυχική βία, ενώ ο μικρούλης υποχρεωνόταν από τους γονείς του να κοιμάται στο πάτωμα στο σαλόνι όπου τον κατέγραφε η κάμερα ασφαλείας.

Πολλές φορές η μητριά του παιδιού έστελνε ηχητικά μηνύματα στον σύζυγό της, όταν εκείνος βρισκόταν στη δουλειά, στα οποία ακουγόταν ο 6χρονος να κλαίει κι εκείνη να λέει «άρχισε πάλι» ή «συνεχίζει». Όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο μέσα σε διάστημα τριών μηνών η Τάστιν έστειλε περισσότερα από 200 τέτοια ηχητικά μηνύματα. 

Σε πολλά από αυτά, το παιδί ακούγεται κλαίγοντας να εκλιπαρεί να μιλήσει με τον θείο και τη γιαγιά του ή να ζητάει κάτι να πιει και σε άλλα ακούγεται η μητριά να του φωνάζει «κάτσε ακίνητος».

πατέρας Άρθουρ

Ο Άρθουρ και ο πατέρας του

Μερικές ώρες αφότου τραβήχτηκε το σοκαριστικό βίντεο, ο μικρός Άρθουρ έχανε τη ζωή του, μετά από ένα επαναλαμβανόμενο χτύπημα του κεφαλιού του πάνω σε σκληρή επιφάνεια, που του κατάφερε η μητριά του. 

Από το χτύπημα αυτό προκλήθηκε σοβαρή και μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη, από την οποία δε θα ήταν δυνατόν να επιβιώσει. 

Ο πατέρας του δεν ήταν παρών στο περιστατικό, ωστόσο κατηγορείται για συνέργεια και αντιμετωπίζει τρεις ακόμα κατηγορίες για παιδική κακοποίηση, από τις οποίες έχει αποδεχθεί μόνο τη μία.  Η δίκη συνεχίζεται. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top