Γερμανία: O σύζυγος της Μέρκελ είπε «τεμπέληδες» όσους δεν εμβολιάζονται

Δραματική η εξέλιξη της πανδημίας - «Απόρριψη των επιστημονικών δεδομένων»

«Έρημο» το Βερολίνο μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους στη Γερμανία/ AP

Η εξέλιξη της πανδημίας στη Γερμανία δεν είναι καλή, με την κυβέρνηση αλλά και τους πολίτες να ετοιμάζονται για ένα ενδεχόμενο καθολικό lockdown. 

 

Προς γενικό lockdown η Γερμανία - «Δραματική η κατάσταση», λέει η Μέρκελ

Μάλιστα, ο σύζυγος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, θέλησε να σχολιάσει τη δραματική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα. Ο Γιόαχιμ Ζάουερ παρόλο που συνήθως αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, έσπασε τη συνηθισμένη του σιωπή για να επικρίνει «την τεμπελιά» των Γερμανών που καθυστερούν να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό. 

«Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν πείθεται από τα επιστημονικά δεδομένα. Αυτό εν μέρει οφείλεται σε μια κάποια τεμπελιά και το βόλεμα των Γερμανών», εκτίμησε ο Ζάουερ που είναι κβαντικός χημικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία αναδημοσιεύθηκε από τη γερμανική εφημερίδα Die Welt. 

Παλιότερη φωτογραφία της Άνγκελα Μέρκελ μαζί με τον σύζυγό της, Γιόαχιμ Ζάουερ

«Μια άλλη ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που ακολουθούν τις προσωπικές τους πεποιθήσεις, ένα είδος ιδεολογικής αντίδρασης σε αυτό που θεωρούν δικτατορία του εμβολιασμού», κατήγγειλε διευκρινίζοντας ότι «αυτό ισχύει για όλα τα μορφωτικά επίπεδα, περιλαμβανομένων των πανεπιστημιακών, των γιατρών και των επιστημόνων». 

Γερμανία: Σε καραντίνα όλοι οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες από την Ελλάδα

Όταν ρωτήθηκε για «την απόρριψη των επιστημονικών δεδομένων», ο Ζάουερ εκτίμησε ότι «αυτή η τάση πιθανόν πάντα υπήρχε σε κάποιους ανθρώπους, όμως δεν ήταν ποτέ τόσο εμφανής όσο τώρα». 

«Ωστόσο αυτή τη στιγμή είμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης επιτυχίας της επιστήμης», τόνισε ο Ζάουερ, ο οποίος μέχρι τώρα απέφευγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση εκτός του επιστημονικού του πεδίου. «Κανείς δεν πίστευε ότι θα είχαμε ένα εμβόλιο σε τόσο λίγο χρόνο. Ήταν ένα θαύμα», εκτίμησε. 

Γερμανία: «Lockdown» για ανεμβολίαστους αποφάσισε η κυβέρνηση

«Όμως παραδόξως τα αποτελέσματα που πετύχαμε μέσα σε ένα χρόνο για τον κορωνοϊό δεν τα έχουμε πετύχει εδώ και 30 χρόνια επιστημονικών ερευνών για το περιβάλλον», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον Ζάουερ, «η επιστήμη είναι σημαντική και θα είναι πολύ καλό αν οι νέοι αφιερωθούν σε αυτή». 

Γερμανία: Σύντομα διαθέσιμο για τα παιδιά το εμβόλιο της Pfizer

Στη Γερμανία όπως και στη γειτονική Αυστρία το ποσοστό εμβολιασμού είναι κάτω του 70%, επίπεδο χαμηλότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top