Βέλγιο: Επιστρέφει η τηλεργασία και η υποχρεωτική χρήση μάσκας

Πάνω από 10.000 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στο Βέλγιο κάθε μέρα

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο

Υποχρεωτική μάσκα για παιδιά από 10 ετών και σε χώρους εστίασης, τηλεργασία 4 ημέρες την εβδομάδα, χορήγηση τρίτης δόσης σε όλο τον πληθυσμό. Αυτά είναι τα βασικά μέτρα που ανακοίνωσαν οι ειδικοί στο Βέλγιο, όπου πάνω από 10.000 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται καθημερινά

Γερμανία: Σύντομα διαθέσιμο για τα παιδιά το εμβόλιο της Pfizer

Γι αυτό η επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε σήμερα για την αναπροσαρμογή των μέτρων. Ειδικότερα, τα στοιχεία για τα νοσοκομεία παρακολουθούνται για να αποφευχθεί ο κορεσμός των νοσοκομείων. 2693 ασθενείς νοσηλεύονται επί του παρόντος για Covid-19, εκ των οποίων 557 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Μεταξύ 7 και 13 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι μολύνθηκαν καθημερινά. 

Χρήστη μάσκας σε παιδιά  

Η Επιτροπή αποφάσισε υποχρεωτική χρήση μάσκας για παιδιά από 10 ετών σε εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, η υποχρέωση αυτή δεν ισχύει για τα σχολεία. 

Συγκεκριμένα, ένας μαθητής ηλικίας 10 ετών που πηγαίνει στο σχολείο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να φοράει μάσκα μέσα στο λεωφορείο ή το μετρό, αλλά θα μπορεί να τη βγάλει μόλις φτάσει στο σχολείο. Στα σχολεία, η μάσκα πρέπει να φοριέται σε εσωτερικούς χώρους και είναι υποχρεωτική στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  

Γαλλία: Υποχρεωτική ξανά η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

Η GEMS, η ομάδα επιστημονικών εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση της επιδημίας, είχε συστήσει, μεταξύ άλλων, να απαιτείται από τους μαθητές να φορούν μάσκες από την ηλικία των 9 ετών. Οι πολιτικές αρχές της χώρας δεν ακολούθησαν κατά γράμμα αυτή τη σύσταση. Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες, τόσο οι Φλαμανδοί όσο και οι γαλλόφωνοι υπουργοί Παιδείας αντιτάχθηκαν στην υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου. 

Μια τρίτη δόση εμβολίου για όλους την επόμενη άνοιξη 

Την περασμένη εβδομάδα, οι υπουργοί Υγείας της χώρας κατέληξαν σε μια κατ' αρχήν συμφωνία για να χορηγηθεί σε ολόκληρο τον βελγικό πληθυσμό η Τρίτη δόση εμβολίου. Απομένει να συμφωνηθεί ο χρόνος. Αυτό έχει πλέον συμφωνηθεί. Η αναμνηστική δόση για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί θα είναι διαθέσιμη την επόμενη άνοιξη, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.  

Το lockdown στους ανεμβολίαστους «αποδίδει ήδη καρπούς» στην Αυστρία

Η επιστροφή της υποχρεωτικής τηλεργασίας 

Ένα από τα πιο συχνά αναφερόμενα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού στο Βέλγιο είναι η υποχρεωτική τηλεργασία. Η ιδέα είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η παρουσία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις και επίσης να μειωθεί ο αριθμός των μετακινούμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.  

Πολιτιστικές και εορταστικές εκδηλώσεις: το πιστοποιητικό εμβολιασμού και η χρήση μάσκας θα μπορούσαν να γίνουν κανόνας στα θέατρα, τις αίθουσες συναυλιών και άλλες εγκαταστάσεις παραστατικών τεχνών, όπως πολιτιστικά κέντρα, κινηματογράφοι, μουσεία, πάρκα αναψυχής κ.λπ. Το μέγεθος των δημόσιων εκδηλώσεων θα μπορούσε επίσης να μειωθεί. 

Γερμανία: Υπό συζήτηση για το εάν πρέπει να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση

Μεταξύ των συστάσεων των επιστημονικών εμπειρογνωμόνων του GEMS είναι το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων και των ντίσκο. 

Ρεπορτάζ: Μαρία Ψαρά
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top