Βουλγαρία: To Star στα ίχνη κυκλώματος πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Ευρωβουλευτής της χώρας παραδέχεται την εμπλοκή γιατρών και νοσοκομείων

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα για το κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στη Βουλγαρία/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (4/11/21)

Στα ίχνη του κυκλώματος της Βουλγαρίας που πλημμύρισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού  βρέθηκε το Star. 

Πλαστά πιστοποιητικά από τη Βουλγαρία στη Βόρεια Ελλάδα

H ρεπόρτερ Κατερίνα Ρίστα, υποδυόμενη την πελάτισσα συνάντησε έναν από τους «απατεώνες», ο οποίος της έταξε το πράσινο πάσο έναντι 500 ευρώ. 

Η εύρεση πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού στη Σόφια χρειάζεται μόνο τον κατάλληλο σύνδεσμο που θα φέρει τον ενδιαφερόμενο σε επαφή με το κύκλωμα. 

Η αξία των πιστοποιητικών κυμαίνεται στα 1000 λέβα, δηλαδή περίπου 500 ευρώ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη. 

Ουκρανία: Ακόμα και φυλακή για τους ανεμβολίαστους με πλαστά πιστοποιητικά!

Οι ανεμβολίαστοι πολλές φορές λαμβάνουν τα πιστοποιητικά ακόμα και μέσα από τα νοσοκομεία. Πολλοί πελάτες του κυκλώματος προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα. 

Το αλισβερίσι των κυκλωμάτων παραδέχονται και οι ευρωβουλευτές της γειτονικής χώρας.

Ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Πέταρ Βιτάνοφ, μίλησε αποκλειστικά στο Star για το θέμα: «Αυτές οι απάτες και αυτά τα πλαστά πιστοποιητικά διευκολύνονται από γιατρούς και νοσηλευτές που ρίχνουν τα εμβόλια έξω και βγάζουν τα πιστοποιητικά. Γενικά μιλώντας κάθε γιατρός έχει 500 χίλιους ασθενείς. Εάν δίνει περισσότερα πιστοποιητικά εμβολιασμού από το συνηθισμένο τότε υπάρχει πρόβλημα». 

Πλαστά πιστοποιητικά: Έτσι μπορεί να αλλάξει κάποιος το αποτέλεσμα του test

Η Βουλγαρία, έχει από τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας και τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης. Στο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών τα Βαλκάνια είναι κατακόκκινα. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top