Έλον Μασκ: Μπορεί το 2% της περουσίας του να σταματήσει την πείνα;

Ο δισεκαττομυριούχος απάντησε σε tweet του ΟΗΕ

Χώρισαν Έλον Μασκ και Grimes / Reuters

Φρενίτιδα έχει προκαλέσει μία δήλωση του Έλον Μάσκ στο Twitter, κατά την οποία θα πουλήσει μετοχές της Tesla και θα δωρίσει τα έσοδα, εάν ο ΟΗΕ αποδείξει πώς έξι δισεκατομμύρια δολλάρια θα μπορούσαν να λύσουν την παγκόσμια κρίση πείνας που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απάντησε στον ισχυρισμό του διευθυντή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ στο CNN, ότι δηλαδή ότι μια δωρεά της τάξης των έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων από δισεκατομμυριούχους όπως ο Έλον Μασκ και ο Τζεφ Μπέζος θα μπορούσε να βοηθήσει 42 εκατομμύρια ανθρώπους που «κυριολεκτικά πρόκειται να πεθάνουν, αν δεν τους βοηθήσουμε».

«Εάν το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα μπορεί να περιγράψει απαντώντας σε αυτό το post στο Twitter ακριβώς πώς έξι δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να αντιμετωπίσουν την πείνα στον πλανήτη, θα πουλήσω μετοχές της Tesla αμέσως τώρα και θα το κάνω», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος και πρόσθεσε ότι «πρέπει να είναι λογιστική open source, ώστε το κοινό να δει ακριβώς πώς θα ξοδευτούν τα χρήματα» έγραψε χαρακτηριστικά ο Έλον Μάσκ. 

O Έλον Μασκ είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ντέιβιντ Μπίσλεϊ απάντησε στον δισεκατομμυριούχο επίσης με ένα tweet: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε τα συστήματα για τη διαφάνεια και τη λογιστική open source. Η ομάδα σας μπορεί να εξετάσει και να συνεργαστεί μαζί μας για να είναι απολύτως βέβαιη για κάτι τέτοιο».

Διευκρίνισε επίσης ότι το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ δεν είπε ποτέ ότι 6 δισεκατομμύρια δολάρια θα έλυναν την πείνα στον κόσμο. «Πρόκειται για μια εφάπαξ δωρεά για να σωθούν 42 εκατομμύρια ζωές κατά τη διάρκεια αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης πείνας», έγραψε στο Twitter.

Παράλληλα, ο Μπίσλεϊ επανέλαβε την έκκλησή του προς τους δισεκατομμυριούχους, ζητώντας τους να επιταχύνουν το έργο της επίλυσης της παγκόσμιας πείνας. «Δεν είναι περίπλοκο. Δεν τους ζητάω να το κάνουν αυτό κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε χρόνο», είπε στο CNN.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο CEO της Tesla έχει πλέον περουσία 311 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πράγμα που σημαίνει πως 6 δισεκατομμύρια αντιστοιχούν, έξι δισεκατομμύρια δολάρια είναι περίπου το 2% της περιουσίας του. 

Όμως, αν ο Έλον Μασκ έκανε μια τέτοια δωρεά θα ερχόταν ξανά δεύτερος στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αφού θα τον ξεπερνούσε ο ιδιοκτήτης της Amazon με περιουσία 199 δισεκατομμυρίων. 

Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για το αν ο Έλον Μασκ θα προχωρήσει σε κάποια συμφωνία με τον ΟΗΕ. 
   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top