Έκλεισαν μαθητές δημοτικού σε σχολείο για ένα κρούσμα κορωνοϊού!

Δεν τους επέτρεψαν να γυρίσουν στο σπίτι και διανυκτέρευσαν στο σχολείο

μαθητές σχολείου Κίνα

Στην Κίνα δεκάδες μαθητές δημοτικού κρατήθηκαν μέσα στο σχολείο για ώρες, μετά τη διάγνωση θετικού κρούσματος σε μέλος του προσωπικού. Οι γονείς των μαθητών, ηλικίας από 7 έως 12 ετών συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο, περιμένοντας με αγωνία τα νέα για τα παιδιά τους. 

Τα παιδιά υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και κρατήθηκαν κλεισμένα στο κτίριο του σχολείου μέχρι που βγήκαν τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Jimu News, ο διευθυντής του σχολείου τελικά εμφανίστηκε γύρω στις 23:30 τοπική ώρα και είπε στους γονείς που περίμεναν ότι ορισμένα παιδιά θα έπρεπε να μπουν σε καραντίνα.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από μερικούς γονείς να φέρουν ρούχα για τα παιδιά τους, τα οποία θα έπρεπε να περάσουν τη νύχτα στο σχολείο. Ο διευθυντής πρόσθεσε ότι θα τους επιτρεπόταν να γυρίσουν στα σπίτια τους, όταν θα είχαν τα αποτελέσματα των τεστ στα χέρια τους για να δουν αν είναι θετικά στον κορωνοϊό. 

Δεν είναι σαφές πόσοι μαθητές επηρεάστηκαν από αυτό, αλλά σύμφωνα με ρεπορτάζ ειδήσεων από το τηλεοπτικό δίκτυο του Τανγκ, 35 μαθητές οδηγήθηκαν τελικά σε καραντίνα.

Όλοι οι δάσκαλοι, οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό και το σχολείο έχει κλείσει προσωρινά.

Η Κίνα έχει διατηρήσει μια αυστηρή πολιτική προκειμένου να επιτύχει μηδενικά κρούσματα Covid και σχεδόν μετά από δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας δε δείχνει σημάδια αλλαγής της πολιτικής αυτής. Η στρατηγική της, η οποία περιλαμβάνει αυστηρά lockdown και κλείσιμο των συνόρων, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στρατηγική που ακολουθούν πολλές δυτικές χώρες, ακόμα και χώρες στην Ασία που αρχίζουν σιγά-σιγά να ανοίγουν.

Την ίδια ώρα η Κίνα έχει παραδεχτεί ότι ο ιός παραμένει η «μεγαλύτερη πρόκληση» για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που πρόκειται να διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2022.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top