Κορωνοϊός: «Όχι» του FDA στη Moderna για τρίτη δόση του εμβολίου

Φαίνεται πως η αποτελεσματικότητα των δύο πρώτων δόσεων παραμένει ισχυρή

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο - Βίντεο αρχείου ΑΡ

Οι επιστήμονες του FDA δήλωσαν ότι η Moderna δεν καλύπτει όλα τα κριτήρια που είχαν θέσει ώστε να εγκρίνουν τη χρήση του εμβολίου της για τρίτη ενισχυτική δόση κατά του κορωνοϊού. Αυτό γιατί πιθανόν η αποτελεσματικότητα των δύο πρώτων δόσεων παραμένει ισχυρή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

ΕΜΑ: Τρίτη δόση με Pfizer - Moderna 28 ημέρες μετά τη δεύτερη- Ποιους αφορά

Τα στελέχη του FDA δήλωσαν ότι τα στοιχεία της εταιρείας έδειξαν ότι η τρίτη δόση ενισχύει τα προστατευτικά αντισώματα, αλλά η διαφορά στα επίπεδα αντισωμάτων πριν και μετά τη δόση δεν ήταν αρκετά μεγάλα, ειδικά για όσους τα είχαν σε υψηλά επίπεδα.

To εμβόλιο της Moderna - AP

To εμβόλιο της Moderna - AP

Έγγραφα ήρθαν στο φως πριν από μια συνάντηση αργότερα αυτήν την εβδομάδα με τους εξωτερικούς συμβούλους του FDA για να συζητήσουν σχετικά με τις αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου.

Ο FDA ακολουθεί συνήθως τις συμβουλές των ειδικών του, αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Μια ομάδα συμβούλων στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν συγκεκριμένες συστάσεις σχετικά με το ποιος μπορεί να λάβει τις ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου, εάν δώσει την έγκρισή του ο FDA.

Η Moderna ζήτησε άδεια για τρίτη δόση του εμβολίου, -50 μικρογραμμαρίων, δηλαδή της μισής ποσότητας του αρχικού εμβολίου που χορηγήθηκε στα εμβόλια με διαφορά περίπου τεσσάρων εβδομάδων-  για ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω, καθώς και για άτομα ευπαθών ομάδων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top