Squid Game: Σε συναγερμό τα σχολεία - Περιστατικά βίας σε μαθητές

Απαγορεύτηκε σε παιδιά κάτω των 16 ετών

Δείτε διάφορες φωτογραφίες από τη σειρά

Παγκόσμια φρενίτιδα έχει προκαλέσει η νέα νοτιοκορεάτικη σειρά του Netflix «Squid Game» (Το παιχνίδι του καλαμαριού) που από την έναρξή της στις 17 Σεπτεμβρίου τείνει να γίνει η σειρά με την μεγαλύτερη θεαματικότητα στην ιστορία της πλατφόρμας.

Squid Game: Το σίριαλ... γροθιά στη φτώχεια και την ανέχεια!

Το «Squid Game» μέσα σε λίγες ημέρες κατάφερε να συγκεντρώσει δεκάδες θαυμαστές αλλά και φανατικούς πολέμιους, που θεωρούν ότι επηρεάζει αρνητικά τα μικρά παιδιά και τους εφήβους. Ήδη σε πολλές χώρες έχουν καταγραφεί περιστατικά βίας τα οποία συνδέονται με την επιρροή που ασκεί η σειρά στους ανηλίκους.

 

Squid Game: Επεισόδια με μαθητές σε Γαλλία και Βέλγιο

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία με μαθητές που μιμούνται ό,τι βλέπουν στην τηλεόραση. Σύμφωνα με πληροφορίες. πρόεφηβοι μαθητές σε πάρκο του Παρισιού έπαιζαν «Squid Game» και χτύπησαν μια μητέρα.

Από την πλευρά τους, οι μαθητές στη Γαλλία υποστηρίζουν ότι στα λύκεια παίζουν κάποια παιχνίδια από τη σειρά όταν δεν επιβλέπουν οι καθηγητές.

 

 

Σε άλλη περίπτωση, σε σχολείο του Βελγίου μαθητές αναπαριστάνοντας το πρώτο παιχνίδι της σειράς, το δικό μας «Στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα, αγέλαστα», ένα 11χρονο κορίτσι χτυπήθηκε άσχημα από τους συμμαθητές της. Το γαλλικό υπουργείο Εθνικής Παιδείας συνέστησε στους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Παιχνίδι του Καλαμαριού

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα σχολεία σε Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία έχουν σημάνει συναγερμό, αφού οι μαθητές φέρεται να ζητούν από τους εκπαιδευτικούς να παίξουν κάποια από τα επικίνδυνα παιχνίδια που συμπεριλαμβάνονται στα επεισόδια της σειράς.

Την ίδια ώρα, στις παραπάνω χώρες οι ειδικοί συνιστούν να μην παρακολουθούν τη σειρά έφηβοι κάτω των 16 ετών.

Squid Game

Squid Game: Η πλοκή της σειράς που έχει διχάσει

Η σειρά διαδραματίζεται στη Νότια Κορέα και εκατοντάδες φτωχοί παίκτες δέχονται μια παράξενη πρόσκληση να συναγωνιστούν σε παιδικά παιχνίδια με στόχο να κερδίσουν 45,6 δισεκ. Κορεάτικα γουάν που αντιστοιχούν σε 33 εκατ. ευρώ, ωστόσο όποιος χάνει, πεθαίνει.

Η σειρά είναι νούμερο ένα στις 10 πρώτες λίστες της υπηρεσίας σε 94 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ έγινε η πρώτη κορεατική σειρά του Netflix που έγινε η πιο δημοφιλής στις ΗΠΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top