Squid Game: Το σίριαλ... γροθιά στη φτώχεια και την ανέχεια!

Όταν η... τηλεόραση μιμείται τη ζωή

Δείτε διάφορες φωτογραφίες από τη σειρά

Ξεχάστε το Casa de Papel και την παγκόσμια επιτυχία που γνώρισε τα τελευταία χρόνια μέσα από το Netflix.

Η νέα επιτυχία της παγκόσμιας πλατφόρμας έρχεται από την Κορέα, κι όπως και το έτερο τηλεοπτικό του «αδερφάκι» ισπανικής παραγωγής, διαθετεί κυνήγι του χρήματος, μπόλικο αίμα κι ακόμα περισσότερο ψυχολογική ένταση. 

Squid Game

Ο λόγος για το Squid Game (Το παιχνίδι του καλαμαριού), την τηλεοπτική σειρά εννέα επεισοδίων για την οποία αυτήν τη στιγμή μιλάει όλος ο πλανήτης

Σάκης Τανιμανίδης: Το μήνυμά του με αφορμή το «Squid Game»

Σε αυτό βλέπουμε τη θλιβερή καθημερινότητα ενός ημιάνεργου σοφέρ, χωρισμένου με μια κόρη 10 ετών, τον οποίο ζει η γερόντισσα μητέρα του που σέρνει τα πόδια της ως πλανόδια μανάβισσα για ψίχουλα. Ο βασικός ήρωας είναι καταχρεωμένος κι εθισμένος στον τζόγο, ώσπου ένα βράδυ συναντά στο μετρό κάποιον καλοβαλμένο τύπο που γνωρίζει τα πάντα για τη ζωή και τα δάνειά του και τον προσηλυτίζει στο μεγαλύτερο παιχνίδι όπου έχει παίξει ποτέ στη ζωή του και, αν το κερδίσει, όχι απλώς θα ξεχρεώσει, αλλά και θα μπορεί να ζήσει μέχρι και τα τρισέγγονά του. Του αφήνει μια κάρτα με έναν τηλεφωνικό αριθμό. Η επιλογή ανήκει στον ίδιο. Αν θέλει να συμμετάσχει πρέπει απλώς να τηλεφωνήσει. Ενα τηλεφώνημα, λίγες ώρες κι ένα ομιχλώδες ταξίδι μετά, ο πρωταγωνιστής ξυπνάει έγκλειστος σε ένα φουτουριστικό κοιτώνα ανάμεσα σε άλλους 455 ανθρώπους που όλοι φορούν πανομοιότυπες στολές με έναν αριθμό πάνω τους.

Squid Game

Squid Game: Όταν η τέχνη μιμείται τη ζωή

Το ερώτημα που έχει προκύψει με την επιτυχία της σειράς εδώ και μόλις λίγες εβδομάδες, είναι το κατά πόσο η… Τέχνη μιμείται τη ζωή, αφού στο θέμα της σειράς αντικατοπτρίζεται η σκληρή πραγματικότητα της κορεάτικης οικονομίας. Τι κι αν είναι η χώρα των 52 εκατομυρίων ανθρώπων αποτελεί μια από τις 10 ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, ένα τεράστιο πληθυσμό της πρωτεύουσας Σεούλ, περίπου 400.000 άνθρωποι, ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας

Σύμφωνα με τους αναλυτές, παρότι ο μέσος όρος των μισθών φτάνει τις 42.000 δολάρια ετησίως, οι οικονομικές συνθήκες, οι επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα, αλλά κι ο εθισμός μεγάλου μέρους του πληθυσμού στον τζόγο, έχουν οδηγήσει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στην ιδία απελπιστική κατάσταση με αυτή του πρωταγωνιστή της σειράς.

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι η σειρά «σκίζει» ακόμα και στη χώρα της οποίας τα… άπλυτα βγάζει στη φόρα, χιλιάδες τηλεθεατές χρησιμοποίησαν το τηλεφωνικό νούμερο που χρησιμοποιείται σεναριακά προκειμένου να συμμετέχουν στο παιχνίδι. Ακόμη κι αν αυτό τους στοιχίσει την ίδια τους τη ζωή!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top