Κύπρος: Παραιτήθηκε η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους

Η ενημέρωση του «πρωθυπουργού» Ερσάν Σανέρ

Βίντεο από την τελευταία επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (19/7/21)

Παραιτήθηκε η «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ – ΚΑ του ψευδοκράτους στην Κύπρο, με τον «πρωθυπουργό» Ερσάν Σανέρ να ενημερώνει τον Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κύριος Σανέρ με γραπτή δήλωσή του παραιτείται λόγω του προβλήματος απαρτίας στη «βουλή», των εξελίξεις εντός των δύο εκ των τριών κομμάτων της «συγκυβέρνησης» και κάποιων προβλήματα που προέκυψε εντός της «κυβέρνησης».

Ερντογάν στα Κατεχόμενα: «Ξέρουμε ποιος είναι ο εισβολέας στην Κύπρο»

Στην γραπτή του δήλωση ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους ξεκαθάρισε ότι η τρικομματική «κυβέρνηση» σχηματίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020 με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν τότε τα 3 κόμματα και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη «βουλή» στις 19 Δεκεμβρίου.

Ο Ερσάν Σανέρ αναφέρει πως κύριος στόχος της «κυβέρνησης» ήταν να περάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσκολίες την πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες, θεωρώντας ότι «πετύχαμε και στα δύο».

Το χρονικό της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Ωστόσο, δήλωσε πως η έλλειψη απαρτίας στη «βουλή» εμποδίζει την παραγωγή έργου της «κυβέρνησης» , την αντιμετώπιση των αναγκών αλλά και την ανταπόκριση στο «νομοθετικό έργο. 

Κύπρος: 37 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους από τον Ντεκτάς 

Στο τέλος της γραπτής δήλωσής του, ο Ερσάν Σανέρ τόνισε πως η πρόταση του για καθορισμό ημερομηνίας πρόωρων «βουλευτικών» εκλογών, την οποία έκανε «με καλή πρόθεση», απορρίφθηκε από τους συνομιλητές του. «Δεν είδαμε την απαραίτητη κατανόηση και στήριξη» δηλώσε χαρακτηριστικά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top