Έπσταϊν: Τέλος οι αστυνομικές έρευνες για τις καταγγελίες κατά του Άντριου

Η καταγγελία για σεξουαλικό έγκλημα που «καίει» τον πρίγκιπα

Video του AP για τη μήνυση που κατατέθηκε κατά του πρίγκιπα Άντριου 

Η αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δε θα προχωρήσει σε άλλες ενέργειες αφού εξέτασε τα στοιχεία που αφορούν τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικού εγκλήματος εναντίον του πρίγκιπα Άντριου, του γιου της βασίλισσας Ελισάβετ και του θανόντος Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν.

Τριγμοί στο παλάτι από τη μήνυση στον πρίγκιπα Άντριου για κακοποίηση 

Η αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ ανέφερε τον Αύγουστο ότι οι αστυνομικοί θα εξετάσουν τους ισχυρισμούς για τρίτη φορά, αν και δεν θα ξεκινήσουν έρευνα, ύστερα από την αγωγή που κατέθεσε η Βιρτζίνια Τζιούφρι στις ΗΠΑ κατηγορώντας τον πρίγκιπα για σεξουαλική επίθεση, κάτι που ο ίδιος αρνείται. 

πρίγκιπας Άντριου

Πρίγκιπας Άντριου - Associated Press

Τζέφρι Επστάιν: Αγωγή κατά του πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Η αρχηγός της αστυνομίας είχε τονίσει τότε ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου». 

«Στο πλαίσιο της διαδικασίας, αξιωματικοί της μητροπολιτικής αστυνομίας εξέτασαν έγγραφο που γνωστοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2021 στο πλαίσιο της αγωγής στις ΗΠΑ. Η εξέταση αυτή ολοκληρώθηκε και δεν προχωράμε σε άλλες ενέργειες», υπογράμμισε. 

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Η καταγγελία που «καίει» τον πρίγκιπα Άντριου

Στην αγωγή της, η 38χρονη Τζιούφρι κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου ότι την εκμεταλλεύθηκε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη στο σπίτι μιας πολύ στενής φίλης του Έπσταϊν, της Ζισλέν Μάξγουελ στο Λονδίνο.

Βιρτζίνια Τζιούφρι

H Βιρτζίνια Τζιούφρι - Associated Press

Ισχυρίστηκε, ακόμα, ότι ο 61χρονος Άντριου την κακοποίησε στην έπαυλη του Έπσταϊν στο Μανχάταν και στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Ο πρίγκιπας Άντριου, ένατος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ανέκαθεν αρνούνταν τους ισχυρισμούς αυτούς ή ότι είχε την οποιαδήποτε σχέση με τη Τζιούφρι. 

Αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα λόγω της φιλίας του με τον Έπσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε σε φυλακή του Μανχάταν το 2019 όπου κρατούνταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για σωματεμπορία με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση. 

Η εφημερίδα Sunday Times ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι η αστυνομία του Λονδίνου είχε μιλήσει με τη Τζιούφρι αναφορικά με τους ισχυρισμούς της. 

«Η μητροπολιτική αστυνομία συνεχίζει να είναι σε επικοινωνία με άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου που ηγούνται της έρευνας σε θέματα που σχετίζονται με τον Τζέφρι Έπσταϊν», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top