Ακάρ: «Πρόκληση» οι στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας στις Οινούσσες

Η απάντηση του Δημάρχου του νησιού

Τι είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνέλεση της Βουλής για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (7/10/21)

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προσχώρησε σήμερα, Παρασκευή, ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η Άγκυρα δε θα επιτρέψει στο Nautical Geo να κάνει έρευνες ούτε στα νοτιοδυτικά της Κύπρου, τονίζοντας ότι «στην Ελλάδα κάποιοι πολιτικοί ακολουθούν επιθετική ρητορική». 

Δένδιας: «Η Τουρκία λέει ότι τα νησιά που έχουν στρατό δεν είναι ελληνικά»

Μάλιστα, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως «η Ελλάδα κάνει μάταιες προσπάθειες, καθώς δε θα μπορέσει ποτέ να αποκτήσει υπεροχή απέναντι στην Τουρκία». 

Προκλητικός Ακάρ: Κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτακτική συμπεριφορά

Για τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση «ξεκίνησε ξαφνικά να αγαπά τα εξοπλιστικά προγράμματα, μετά από παρότρυνση κάποιων χωρών». 

Αναφέρθηκε, επίσης, και στην άσκηση στις Οινούσσες, χαρακτηρίζοντάς την ως πρόκληση: «Τι δουλειά έχει η Ελλάδα να κάνει στρατιωτική άσκηση στις Οινούσσες; Είναι μια προβοκάτσια», δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία για διάλογο σε στρατιωτικό επίπεδο.

Αφγανιστάν: Τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ - Τουρκίας

Στον Τούρκο υπουργό Άμυνας απάντησε ο δήμαρχος των Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ, με ανάρτησή του στο Facebook.

Ανήρτησε μια φωτογραφία μιας μεγάλης ελληνικής σημαίας, απλωμένης σε έναν λόφο του νησιού, και έγραψε: «Ενοχλημένος» κι ο Hulusi Akar για τις Οινούσσες! Υπομονή… έχουμε πολλά ακόμη σχέδια για τις Οινούσσες». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top