Δένδιας: «Η Τουρκία λέει ότι τα νησιά που έχουν στρατό δεν είναι ελληνικά»

Όσα είπε ο ΥΠΕΞ στη συζήτηση της Βουλής για τη συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

Τι είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνέλεση της Βουλής για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Καμπανάκι» σήμανε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

Αμυντική Συμφωνία με Γαλλία: Πώς προστατεύει την ακεραιότητα της Ελλάδας

Όπως είπε ο υπουργός, η Τουρκία έχει αλλάξει πλέον δόγμα και έχουν αναφέρει ότι αν τα νησιά δεν είναι αποστρατικοποιημένα δεν είναι ελληνικά.

Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα, θα καταγγείλετε τη Συμφωνία;

«Άκουσα διάφορες σκέψεις περί του τρόπου συνεννοήσεως με την Τουρκία. Στην επιτροπή σας καταμέτρησα κάποιες από τις αντιφάσεις της Τουρκίας. Παρακαλώ μην διαλανθάνει της προσοχής σας. Τις τελευταίες εβδομάδες ή μέρες η Τουρκία έχει διατυπώσει μια άλλη σκέψη που είναι πέραν των απίστευτων που έχει διατυπώσει. Ισχυρίζεται ότι η αποστρατικοποίηση των νησιών Αιγαίου συνιστά όρο αναγνώρισης της ελληνικής κυριαρχίας επί των νησιών αυτών», είπε και εξήγησε: «Δηλαδή αν δεν είναι αποστρατικοποιημένα τα νησιά δεν είναι ελληνικά Και διαμαρτυρήθηκε όταν ένας από τους υπουργούς έβγαλε φωτογραφία πάνω σε ένα από αυτά τα νησιά», είπε χαρακτηριστικά.

«Όταν έχουμε αυτή την Τουρκία απέναντι μας με αυτή τη στάση, τις βλέψεις και συμπεριφορά θα πρέπει να θεωρούμε ότι η Ελλάδα έχει την πολυτέλεια να μην συμφωνήσει με μια υπερδύναμη να υπογράψει αυτή τη συμφωνία», πρόσθεσε και κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης εάν υπάρχει διαφωνία για τις φρεγάτες – όχι επί του όπλου αλλά άλλων ζητημάτων – να το συζητήσουμ: «Εδώ όμως δεν συζητούμε επί του εξοπλιστικού των φρεγατών», επεσήμανε. 

«Σας καλώ στο όνομα εθνικής ομοφωνίας και εθνικής ανάγκης που είναι πρόδηλη  να την υπερψηφίσετε και όλα τα άλλα θα έχουμε χρόνο να το συζητήσουμε», κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι πλέον δεν υφίσταται περιθώριο εθνικής ευθύνης που οδηγεί στην μη ψήφιση της Συμφωνίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top