Τραγωδία στο Τέξας: Δίχρονο αγοράκι αυτοπυροβολήθηκε με όπλο του θείου του

Το βρήκε μέσα στο σακίδιό του

Η οπλοκατοχή είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα που απασχλεί την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ - Πλάνα από κατάστημα όπλων στο Τέξας/Ruptly

Ένα αγοράκι μόλις δύο ετών έχασε τη ζωή του την προηγούμενη Τετάρτη στο Τέξας, όταν αυτοπυροβολήθηκε με πυροβόλο όπλο που βρήκε μέσα στο σακίδιο του θείου του. 

Το αγοράκι τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι και, ως αυτό το στάδιο της έρευνας, οι ενδείξεις σύμφωνα με την αστυνομία κατατείνουν πως «αυτοπυροβολήθηκε από ατύχημα».

Ο θείος του παιδιού, στον οποίο άνηκε το όπλο, μετά το περιστατικό διέφυγε, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι και συνελήφθη από την αστυνομία για απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων. 

Παρόμοιες τραγωδίες έχουν συμβεί κι άλλες φορές στις ΗΠΑ. 

«Κάθε χρόνο, εκατοντάδες παιδιά βρίσκουν γεμάτα όπλα που δεν είναι ασφαλισμένα, σε ντουλάπια, κομοδίνα, σακίδια πλάτης ή τσάντες, όπου τα είχαν αφήσει και πυροβολούν χωρίς να το θέλουν καθώς τα περιεργάζονται», αναφέρει πρόσφατη έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Everytown For Gun Safety.

Η ΜΚΟ, η οποία ζητά αυστηρότερους ελέγχους στους αγοραστές όπλων, καταγράφει από το 2015 τα «αθέλητα πυρά» από ανηλίκους και τις συνέπειές τους. 

Σύμφωνα με την καταμέτρησή της, τέτοια περιστατικά έχουν προκαλέσει 765 θανάτους μέσα στα τελευταία έξι χρόνια - 111 από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τώρα - και πάνω από 1.500 τραυματισμούς.

Το αμερικανικό Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμα της οπλοφορίας, στο οποίο οι περισσότεροι Αμερικανοί παραμένουν προσηλωμένοι, παρότι το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί αντικείμενο διαφορετικών ερμηνειών. Το 30% των ενηλίκων στις ΗΠΑ κατέχει τουλάχιστον ένα όπλο.

Κάθε χρόνο τα πυροβόλα όπλα στοιχίζουν τη ζωή σε περίπου 40.000 ανθρώπους στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκτονιών, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top