Γερμανία: Δολοφόνησε υπάλληλο βενζινάδικου γιατί του ζήτησε να βάλει μάσκα

Ο υπάλληλος ήταν μόλις 20 χρονών - Είχε αρνηθεί να εξυπηρετήσει τον δράστη

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο/ AP

Η δολοφονία ενός 20χρονου υπαλλήλου πρατηρίου καυσίμων στη Γερμανία, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το Σάββατο από έναν πελάτη επειδή είχε αρνηθεί να τον εξυπηρετήσει στις αγορές του λόγω του ότι ο τελευταίος δεν φορούσε υγειονομική μάσκα, προκάλεσε σήμερα έντονες αντιδράσεις στη χώρα.

Ο ύποπτος, ένας 49χρονος από το Ίνταρ-Όμπερσταϊν (δυτικά), ο οποίος δήλωσε αργότερα ότι δεν τηρεί τα περιοριστικά μέτρα, προφυλακίσθηκε, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ η τοπική αστυνομία της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Ο υπάλληλος του πρατηρίου καυσίμων, ένας φοιτητής, είχε αρνηθεί να εξυπηρετήσει τον πελάτη που ήθελε να αγοράσει μια συσκευασία μπίρες, επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Κορωνοϊός: «Αντιεμβολιαστές αρνούνται μετάγγιση από εμβολιασμένους»

Εκνευρισμένος, ο 49χρονος έφυγε αφήνοντας τις μπίρες στο ταμείο. Επέστρεψε μιάμιση ώρα αργότερα φορώντας αυτή τη φορά τη μάσκα, την οποία όμως έβγαλε όταν έφθασε στο ταμείο ώστε να προκαλέσει την αντίδραση του ταμία.

Αφού έλαβε για μια ακόμη φορά την εντολή να βάλει σωστά τη μάσκα του, ο πελάτης έβγαλε ένα περίστροφο από την τσέπη του και πυροβόλησε τον φοιτητή που πέθανε ακαριαία, διευκρίνισε η αστυνομία. Ο ύποπτος παρουσιάστηκε την επομένη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε στην αστυνομία ότι αισθανόταν «στριμωγμένος» από τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία της Covid-19 τα οποία εισέπραττε ως «αυξανόμενη επίθεση στα δικαιώματά του» και ότι δεν έβλεπε «καμία άλλη διέξοδο», δήλωσε χθες ο εισαγγελέας Κάι Φίρμαν.

Αντιεμβολιαστές: «Στον Γ' Παγκόσμιο τα έξυπνα όπλα θα με σκοτώσουν πρώτο»

Η αστυνομία ερεύνησε στη συνέχεια το διαμέρισμά του στο οποίο βρήκε το όπλο του εγκλήματος καθώς και άλλα πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά.

Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την αποτρόπαια δολοφονία – Το κίνημα Querdenker προκαλεί «πονοκέφαλο» στους Γερμανούς υγειονομικούς

Ο δήμαρχος του Ίνταρ-Όμπερσταϊν Φρανκ Φρίχαουφ έκανε λόγο για μια «αποτρόπαιη» ενέργεια. Οι κάτοικοι απέθεσαν λουλούδια και κεριά μπροστά από το πρατήριο καυσίμων.

Η υπουργός Γεωργίας Τζούλια Κλόκνερ, του συντηρητικού κόμματος CDU της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, που κατάγεται από την περιοχή, δήλωσε πως η δολοφονία ήταν «σοκαριστική».

Η Κατρίν Γκόρινγκ Έκχαρντ, στέλεχος των οικολόγων, έγραψε στο Twitter πως είναι «βαθιά συγκλονισμένη» από τον φόνο ο οποίος, όπως είπε, είναι «το βάρβαρο αποτέλεσμα του μίσους».

Λονδίνο: Αντιεμβολιαστές εισέβαλαν σε κεντρικά γραφεία ΜΜΕ

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν ο άνδρας ανήκει στο κίνημα των Querdenker που έχει γίνει η κύρια επικριτική φωνή κατά των υγειονομικών περιορισμών στη Γερμανία.

Οι γερμανικές υπηρεσίες Εσωτερικών Πληροφοριών ανακοίνωσαν τον Απρίλιο ότι έθεσαν υπό επιτήρηση τα μέλη των Querdenker, τα οποία υποψιάζονται ότι σχετίζονται με την ακροδεξιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top