Βενεζουέλα: 15 νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές

Πάνω από 8.000 κατοικίες καταστράφηκαν

Βενεζουέλα/ AP

Καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν τις προηγούμενες μέρες τη δυτική Βενεζουέλα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι. 

Ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο υποστήριξε πως περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι «επλήγησαν απ' ευθείας απ' αυτές τις βροχές», οι οποίες έπληξαν έντεκα πολιτείες της χώρας και περισσότερες από 8.000 κατοικίες «καταστράφηκαν».

Σαρωτικές πλημμύρες στην Κίνα

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ρεμίτζιο Σεμπάλος, οι καταρρακτώδεις βροχές θα συνεχιστούν για άλλες δέκα μέρες στην χώρα. 

Νικολάς Μαδούρο/ AP

«Ο ποταμός Μόκοτις υπερχείλισε και πλημμύρισε τους κύριους δρόμους της πόλης Τοβάρ», δήλωσε ο Ραμόν Γκεβάρα, κυβερνήτης της πολιτείας Μέριδα (δυτική Βενεζουέλα) διευκρινίζοντας πως η ηλεκτροδότηση και οι τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν διακοπεί σ' όλη την πόλη, ενώ οι προσβάσεις σ' αυτήν έχουν αποκλειστεί από τα ύδατα.

Κλιματική Αλλαγή: Φωτιές και πλημμύρες σε πολλές χώρες του εξωτερικού

«Η κατάσταση είναι δραματική, θλιβερή, απελπιστική. Το να τα χάνεις όλα δεν είναι εύκολο, όμως είναι χειρότερο να χάνεις δικούς σου ανθρώπους. Επαναλαμβάνεται η τραγωδία του 2005», σχολίασε ένας δημοσιογράφος στη Μέριδα, αναφερόμενος στο θάνατο 41 ανθρώπων εκείνη τη χρονιά.  

Τουρκία: 58 νεκροί από τις πλημμύρες

Οι βροχοπτώσεις πλήττουν και την πρωτεύουσα της χώρας, το Καράκας. 

Το βενεζουελανό Εθνικό Μετεωρολογικό και Υδρολογικό Ινστιτούτο (Inameh) εξέδωσε προειδοποίηση για άνοδο της στάθμης των ποταμών σε τουλάχιστον έξι πολιτείες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top