Κλιματική Αλλαγή: Φωτιές και πλημμύρες σε πολλές χώρες του εξωτερικού

Έκθεση ΟΗΕ: Ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για την κλιματική αλλαγή

Πυρκαγιές μαίνονται σε πολλές περιοχές του πλανήτη, ενώ τώρα ξεσπούν και πλημμύρες. Στην Τουρκία η μάχη με τις φλόγες εξακολουθεί μετά από 13 μέρες ενώ στη Μερσίνα άνοιξαν οι ουρανοί. Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί ότι η ανθρώπινη δράση συμβάλει στην ακραία υπερθέρμανση του πλανήτη. 

Φωτιές Ελλάδα: Οι ΗΠΑ στέλνουν το υπερσύγχρονο αεροσκάφος P-8 Poseidon

Από τις δυτικές ΗΠΑ στη νότια Ευρώπη: οι πυρκαγιές που μαίνονται αναγκάζουν τους κατοίκους να εγκαταλείπουν περιοχές σε όλη την υφήλιο.

Οι προειδοποιήσεις από τη διακυβερνητική επιτροπή είναι σκληρές και εξηγούν με τον πιο περιεκτικό τρόπο πώς η ανθρώπινη συμπεριφορά επιταχύνει την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Συγκλονιστικές εικόνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Καλιφόρνια/ AP

«Στα επόμενα 20 χρόνια η μέση θερμοκρασία του πλανήτη αναμένεται να ανέβει ή να ξεπεράσει τον 1.5 βαθμό Κελσίου» δηλώνει ο Αντιπρόεδρος του διακυβερνητικού πάνελ για την κλιματική αλλαγή. 

Τουρκία: Θανατηφόρο τροχαίο με εννέα νεκρούς

«Είχαμε μήνες ακραίων καιρικών φαινομένων όμως προετοιμαστείτε για σκληρές προειδοποιήσεις καθώς αυτό που μοιάζει τώρα απίστευτο ίσως γίνει συνηθισμένο στο μέλλον».

Τουρκία – Ιταλία: Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές έρχονται πλημμύρες 

 Πριν και μετά την πύρινη λαίλαπα στην Τουρκία. Μετά τις φονικές φωτιές που κόστισαν τη ζωή σε 8 ανθρώπους, ήρθαν και πλημμύρες: στη Μερσίνα. 

Η βροχή υπήρξε έντονη, ενώ οι δρόμοι έγιναν λίμνες και τα οχήματα εγκλωβίστηκαν. 

Συγκλονιστικές εικόνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Καλιφόρνια/ AP

Παρόμοια κατάσταση υπήρξε και στην Ιταλία, αφού δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή σε δασική πυρκαγιά στην περιοχή της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία. Θεωρείται πως προσπαθούσαν να σώσουν τις ελιές τους. 

Επίσης, στη νήσο Σαρδηνία οι  φωτιές κατάπιαν τα περίχωρα της μεγαλύτερης πόλης της. 

Καλιφόρνια: Αντιμετωπίζει τη δεύτερη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της

Στη Βενετία, η πλατεία του Αγίου Μάρκου πλημμύρισε εξαιτίας μια ασυνήθιστα υψηλής για την εποχή πλημμυρίδας. Ωστόσο, οι κορυφώσεις συνήθως συμβαίνουν φθινόπωρο και χειμώνα. 

Συγκλονιστικές εικόνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Καλιφόρνια/ AP

Πύρινος εφιάλτης ξέσπασε και στην περιοχή της Βαλένθια στην Ισπανία. Παράλληλα, η φωτιά-τέρας Ντίξι συνεχίζει να καίει την Καλιφόρνια, ενώ οκτώ άνθρωποι αγνοούνται. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top