Ισραήλ: Μείωσε στα 40 έτη την ηλικία για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου

«Ας σταματήσουμε τη Δέλτα» έγραψε ο υπουργός Υγείας

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Ισραήλ

Το Ισραήλ αποφάσισε να μειώσει στα 40 έτη την ελάχιστη ηλικία για τη χορήγηση μιας τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να ανακόψει την αύξηση των μολύνσεων που συνδέονται με την παραλλαγή «Δέλτα», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

«Έχουμε εμβόλια για όλους και τώρα οι πολίτες ηλικίας 40 ετών και άνω μπορούν να λάβουν μια τρίτη δόση», έγραψε στο Twitter ο Νιτζάν Χόροβιτς. «Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό. Ας σταματήσουμε τη Δέλτα», συμπλήρωσε.

Ισραήλ: Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών από 5 έως 11 ετών από 1/8

Η χορήγηση μιας αναμνηστικής δόσης εμβολίου στους Ισραηλινούς ηλικίας τουλάχιστον 40 ετών αναμένεται να ξεκινήσει την Κυριακή.

Το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί τρίτες δόσεις σε πολίτες άνω των 60 ετών τον Ιούλιο, μειώνοντας αργότερα την ελάχιστη ηλικία επιλεξιμότητας στα 50 έτη και προσφέροντας ενισχυτικές δόσεις σε υγειονομικούς και άλλους εργαζομένους.

Απόψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, ηλικίας 49 ετών, ανακοίνωσε ότι θα εμβολιαστεί κι ο ίδιος με μια τρίτη δόση.

«Καλώ όλους τους ανθρώπους που πληρούν τα κριτήρια του υπουργείου Υγείας να εμβολιαστούν (...). Δεν πρέπει να ρισκάρουμε τις ζωές μας», τόνισε, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του γραφείου του.

Συνολικά, περισσότερα από 970.000 κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί στο Ισραήλ, εκ των οποίων περισσότεροι από 6.700 θάνατοι. Πάνω από 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου, ήτοι το 58% του πληθυσμού και περίπου 1,2 εκατομμύριο μια τρίτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top