Κορωνοϊός: Χορήγηση εμβολίου με σύριγγα χωρίς βελόνα στη Σικελία

Για πρώτη φορά η μέθοδος στην Ευρώπη - Πώς λειτουργεί η σύριγγα Nfit

Σειρά στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού έχουν πάρει η έφηβοι σε πολλές χώρες του κόσμου / βίντεο ap

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην πόλη Μεσσίνα της Σικελίας χρησιμοποιήθηκε η σύριγγα χωρίς βελόνα, γνωστή ως Nfit, προκειμένου να χορηγηθεί δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

H σύριγγα αυτή επιτρέπει την χορήγηση του εμβολίου «με υψηλή ταχύτητα» και ενδείκνυται, κυρίως, για όποιον φοβάται με παθολογικό τρόπο τις βελόνες.

Εμβόλιο: Πότε και ποιοι αναμένεται να κάνουν την τρίτη δόση

Όσοι εμβολιάστηκαν με την μέθοδο Nfit, δήλωσαν ότι δεν αισθάνθηκαν κανέναν απολύτως πόνο. To εμβόλιο εισάγεται στον οργανισμό μέσω μιας «τρύπας» απειροελάχιστων διαστάσεων, μέσα σε χιλιοστά δευτερολέπτου. Με την μέθοδο αυτή, λένε οι ειδικοί, αυξάνεται και η απορρόφηση των διαφόρων ουσιών από τον οργανισμό.

«Η Μεσσίνα έγινε, πραγματικά, σκαπανέας. Ο νέος αυτός τρόπος χορήγησης, αρχικά θα είναι διαθέσιμος στο εμβολιαστικό κέντρο του εκθεσιακού συγκροτήματος της πόλης, αλλά στην συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία χορήγησης», δήλωσε ο Αλμπέρτο Φιρέντσε, επίτροπος αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού στην Σικελία.

Πριν από λίγο, παράλληλα, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι έκανε γνωστό ότι από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου στην Ιταλία θα παραδοθεί ένα ακόμη εκατομμύριο εμβολίων Pfizer κατά του κορωνοϊού, κάτι που θα επιτρέψει την ασφαλή ολοκλήρωση της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού εντός της 30ης Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top