Το «pingdemic» άδειασε τα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Μ. Βρετανία

Σε καραντίνα πολλοί εργαζόμενοι που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα

Αίρονται οι περιορισμοί στη Μεγάλη Βρετανία / Reuters

Ανησυχία προκαλούν στη Μεγάλη Βρετανία τα άδεια ράφια σε πολλά σουπερμάρκετ, καθώς η χώρα κινδυνεύει με πρόβλημα στον ανεφοδιασμό της αγοράς.

Clubbing μόνο για όσους έχουν κάνει εμβόλιο στη Μ. Βρετανία

Η Ομοσπονδία Βρετανών Διανομέων Τροφίμων απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να χαλαρώσει τα μέτρα για τον κορωνοϊό, καθώς το πρόβλημα του ανεφοδιασμού οφείλεται στο λεγόμενο «pingdemic». Πρόκειται για ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις «ping» (τον ήχο της ειδοποίησης λαμβάνει κάποιος όταν πρέπει να μπει σε καραντίνα, επειδή έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα) και τη λέξη «epidemic» από την επιδημία.

Τι είναι το pingdemic

Οι Βρετανοί χρησιμοποιούν μια ειδική εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο, η οποία τους ειδοποιεί σε περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα και πρέπει να μπουν σε απομόνωση 10 ημερών. Αυτή η μέθοδος έχει προκαλέσει σοβαρή μείωση του προσωπικού σε τομείς της αγοράς και της οικονομίας της χώρας, με αποτέλεσμα τα σουπερμάρκετ να αδειάζουν. 

Κορωνοϊός Βρετανία: 48.161 νέα κρούσματα και 25 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Οι αλυσίδες των καταστημάτων τροφίμων προειδοποιούν για έλλειψη εργατικών χεριών, καθώς πολλοί εργαζόμενοι έχουν μπει σε καραντίνα. Κάποιες επιχειρήσεις έχουν αναστείλλει τη λειτουργία τους σε περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας και άλλες κάνουν λόγο για «κατάρρευση».

Από τη μεριά της, η βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να απαλλάξει από την καραντίνα κάποιους από τους εργαζόμενους σε τομείς της «πρώτης γραμμής», με την προϋπόθεση ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή οτι έχουν αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top