Μπάιντεν σε ανεμβολίαστους: «Σας παρακαλώ εμβολιαστείτε τώρα»

Σχεδόν όλοι οι νέοι θάνατοι στις ΗΠΑ αφορούν ανεμβολίαστους

Τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Αμερική. / video ap

Την ώρα που η πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα τείνει να επικρατήσει σταδιακά σε Ευρώπη και Αμερική, γίνεται αγώνας δρόμου για να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, αφού το νέο κύμα φαίνεται ότι αφορά περισσότερο τους ανεμβολίαστους πολίτες, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Υπό τον φόβο ενός νέου «τσουνάμι» νέων μολύνσεων και κυρίως νεκρών από την πανδημία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε σήμερα τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν, με τους ανεμβολίαστους να θεωρείται ότι ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται στη χώρα.

Οι μολύνσεις Covid-19 στις ΗΠΑ βρίσκονται σε αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες και αξιωματούχοι επισημαίνουν πως η άνοδος αυτή καταγράφεται σχεδόν αποκλειστικά μεταξύ πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς η άκρως μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα εξελίσσεται στο κυρίαρχο στέλεχος στη χώρα.

Σχεδόν όλοι οι θάνατοι και οι νοσηλείες σε εθνικό επίπεδο αφορούν ανεμβολίαστους, λένε αξιωματούχοι.

Σε μια ομιλία σχετικά με την αμερικανική οικονομία, ο Μπάιντεν είπε πως η ανάκαμψη εξαρτάται από το γεγονός ότι η πανδημία πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο. Ανέφερε, επίσης, πως τέσσερις πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών αντιστοιχούσαν στο 40% όλων των κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα.

«Επομένως, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε τώρα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top