Βρετανία: Η συνάντηση Μέρκελ - Τζόνσον και τα σχόλια για το Euro 2020

H επανέναρξη του τουρισμού στο επίκεντρο των συζητήσεων τους

Η άφιξη της Άνγκελα Μέρκελ στη βρετανική πρωθυπουργική εξοχική κατοικία- βίντεο από ΑΡ

Με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, συναντήθηκε η Άνγκελα Μέρκελ στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία Chequers Court. Πρόκειται για το τελευταίο επίσημο ταξίδι της Μέρκελ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την ιδιότητα της Καγκελαρίου.

Συνάντηση Άνγκελα Μέρκελ - Μπόρις Τζόνσον στο Ηνωμένο Βασίλειο - φωτογραφία ΑΡ

Συνάντηση Άνγκελα Μέρκελ - Μπόρις Τζόνσον στο Ηνωμένο Βασίλειο - φωτογραφία ΑΡ

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τους ήταν η επανέναρξη του τουρισμού και η άρση των περιοριστικών μέτρων για τους ταξιδιώτες, ενόσω τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα αυξάνονται στη χώρα. 

Κομισιόν: Τι απαντά για την απαγόρευση ταξιδιών από το Ηνωμένο Βασίλειο

Πάντως, η Γερμανίδα Καγκελάριος φαίνεται να έδωσε το «πράσινο» φως να επιτραπούν τα ταξίδια των πλήρως εμβολιασμένων Βρετανών τουριστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προς το παρόν ισχύει καραντίνα 14 ημερών στους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Γερμανία: Η Μέρκελ έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca

«Στο προσεχές μέλλον, αυτοί που έχουν κάνει δύο δόσεις και τώρα οι Βρετανοί, θα μπορούν να ταξιδεύουν και πάλι χωρίς να χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος με τον Μπόρις Τζόνσον να σχολιάζει «είναι σπουδαίο, φαίνεται ότι έγινε πρόοδος».

Η Γερμανία θέλει να απαγορεύσει την είσοδο των Βρετανών τουριστών στην ΕΕ

Στο μεταξύ, η Βρετανία εξετάζει να άρει την καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους από τις 26 Ιουλίου.

Μέρκελ- Τζόνσον:  Τα σχόλια για τη νίκη της Αγγλίας στην αναμέτρηση με τη Γερμανία στο Euro 2020  

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μπόρις Τζόνσον σχολίασαν και την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Αγγλία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. 

«Ήταν σίγουρα παράδοση η Αγγλία να χάνει από τη Γερμανία. Είμαι προφανώς ευγνώμων προς εσένα που έσπασα την παράδοση, έστω  μόνο για μια φορά» σχολίασε ο Βρετανός πρωθυπουργός. 

«Το αποτέλεσμα είναι αυτό που είναι και δεν αλλάζει. Το αξίζατε, είμαστε λίγο λυπημένοι για το αποτέλεσμα, αλλά εύχομαι καλή τύχη στην αγγλική ομάδα» είπε χαμογελαστή η Γερμανίδα Καγκελάριος. 

Μπόρις Τζόνσον και Άνγκελα Μέρκελ στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία Chequers Court - φωτογραφία ΑΡ

Μπόρις Τζόνσον και Άνγκελα Μέρκελ στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία Chequers Court - φωτογραφία ΑΡ

Για το αν εξετάζεται να μειωθεί ο αριθμός των θεατών στο Γουέμπλεϊ, ο Μπόρις Τζόνσον ήταν κάθετος, σχολιάζοντας πως θα ακολουθηθούν οι επιστημονικές οδηγίες και τις συμβουλές, αν γίνει κάποια τέτοια πρόταση. «Προς το παρόν, η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ ξεκάθαρη. Έχουμε συγκεκριμένες εκδηλώσεις που μπορούμε να τις κάνουμε με έναν πολύ προσεκτικό και ελεγχόμενο τρόπο, υποβάλλοντας σε τεστ όλους όσοι θα πάνε εκεί. Έχουμε χτίσει ένα τείχος ανοσίας. Το 85% έχει κάνει τη 1η δόση και το 63% και τις δύο δόσεις» είπε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top