Κομισιόν: Τι απαντά για την απαγόρευση ταξιδιών από το Ηνωμένο Βασίλειο

«Ναι» μόνο τα απαραίτητα ταξίδια και στην είσοδο των πλήρως εμβολιασμένων

Καμπανάκι από τους ειδικούς για τη μετάλλαξη Δέλτα. Συναγερμός και στη χώρα μας. Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star (25/6)

Απαντήσεις για την επικείμενη γερμανική πρόταση περί «απαγόρευσης ταξιδιών» από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε σήμερα η Κομισιόν, υπενθυμίζοντας ότι ισχύει ήδη η γενική απαγόρευση για τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Η Γερμανία θέλει να απαγορεύσει την είσοδο των Βρετανών τουριστών στην ΕΕ

Συγκεκριμένα, σε σχέση με την επικείμενη συζήτηση στην επιτροπή IPCR (σύνθεση του Συμβουλίου), ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Άνταλμπερτ Γιάνς ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή ήδη είναι σε ισχύ η γνωστή σύσταση του Συμβουλίου, η οποία επιτρέπει αποκλειστικά και μόνο τα απαραίτητα ταξίδια (όχι δηλαδή τα τουριστικά - αυτά απαγορεύονται) από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και δεύτερη σύσταση που επιτρέπει την είσοδο στους πλήρως εμβολιασμένους (δύο δόσεις, όπου απαιτείται και παρέλευση 14ων ημερών μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού).

Έτερος εκπρόσωπος, ο Κρίστιαν Βίγκαντ, σημείωσε ότι η Κομισιόν γνωρίζει και για τη Γερμανική απόφαση σχετικά με την Πορτογαλία. Και οι δύο εκπρόσωποι ξεκαθάρισαν ότι συνιστάται στα κράτη μέλη να εφαρμόζουν τη σύσταση του Συμβουλίου στην οποία τα ίδια συμφώνησαν.

Πηγές του Συμβουλίου εξήγησαν στο STAR και τον ανταποκριτή στις Βρυξέλλες Θάνο Αθανασίου ότι η όλη συζήτηση αφορά την εφαρμογή της σύστασης από τα κράτη μέλη που την εφαρμόζουν ελλιπώς.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top