Η Γερμανία θέλει να απαγορεύσει την είσοδο των Βρετανών τουριστών στην ΕΕ

Τι αναφέρει δημοσίευμα των Times

Αυξάνονται και στη χώρα μας τα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα. Καμπανάκι από τους ειδικούς. Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα επιδιώξει σήμερα να απαγορευθεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί για την covid-19 ή όχι, εξαιτίας του ότι έχει εξαπλωθεί τόσο η μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορωνοϊού.

Μετάλλαξη Δέλτα: Χρήση μάσκας και μέτρα και για τους εμβολιασμένους

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θέλει η Βρετανία να χαρακτηριστεί «χώρα ανησυχίας» εξαιτίας της ευρείας διάδοσης του συγκεκριμένου παραλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2, το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία.

Ινδική μετάλλαξη - Ελλάδα: «Καμπανάκι» Κικίλια σε όσους δεν εμβολιάστηκαν

Η γερμανική πρόταση θα συζητηθεί από ανώτερους ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και αναμένεται να συναντήσει αντίσταση από πλευράς της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας .

Μετάλλαξη Δέλτα: «Δεν αποκλείονται τοπικά lockdown»

Η κυρία Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, στην επίσημη εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς την επόμενη εβδομάδα.

Μετάλλαξη Δέλτα: Μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα

Το Λονδίνο ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Ιούλιο το σχέδιό του για να επιτρέπεται στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν εμβολιαστεί πλήρως να ταξιδεύουν απρόσκοπτα σε όλες τις χώρες, πλην αυτών στις οποίες κρίνεται πως υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξαιτίας της πανδημίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top