Κορωνοϊός: Η χώρα που δίνει bonus σε όσους πείσουν φίλους να εμβολιαστούν

Ξεκινά λοταρία με εβδομαδιαία έπαθλα για την ενίσχυση των εμβολιασμών

Το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου για τις πολιτικές άλλων κρατών που «ωθούν» τους πολίτες τους στον εμβολιασμό/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 28/6/21

Με το εμβολιαστικό πρόγραμμα να κάνει... «κοιλιά» εν μέσω καλοκαιριού, πολλές χώρες σκέφτονται ευφάνταστους τρόπους για να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Μενδώνη: Δωρεάν σε κινηματογράφους και θέατρα με την κάρτα των 150 ευρώ

Στη Σλοβακία, ξεκίνησε λοταρία με εβδομαδιαία έπαθλα έως και δύο εκατομμυρίων ευρώ για τους εμβολιασμένους, ενώ bonus από 30 έως 90 ευρώ θα λαμβάνουν όσοι πείθουν και άλλους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο. 

Αν και η Σλοβακία βρισκόταν σε καλό επίπεδο εμβολιασμών τον Μάιο, τον Ιούνιο υπήρξε επιβράδυνση. Μέχρι τώρα έχει εμβολιαστεί το 28,7% του πληθυσμού της σε σύγκριση με το 32,9% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. 

Εμβόλιο: Στην Ελλάδα δίνουν Freedom Pass, στην Αμερική δίνουν... ναρκωτικά!

Η χώρα ετοιμάζεται να πάρει αυστηρότερα μέτρα από τις 9 Ιουλίου, όταν και θα ζητά από τους ανεμβολίαστους να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη Σλοβακία. Από το μέτρο, εξαιρούνται όσοι ταξιδεύουν για εργασία και τα παιδιά ηλικίας 12-18 ετών, τα οποία μπορούν αν εμβολιαστούν μέχρι τις 9 Αυγούστου.

Ήδη από αυτόν τον μήνα, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα υποβάλλονται σε PCR τεστ για να παρευρεθούν σε εκδηλώσεις και γάμους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top