Προειδοποίηση ΠΟΥ: Έρχεται νέο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη

Αυξάνονται τα κρούσματα - Στο επίκεντρο Μεγάλη Βρετανία και Ρωσία

Παγκόσμιος συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα. Ανησυχία και στην Ελλάδα. βίντε από δελτίο ειδήσεων Star (29/6)

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε επεσήμανε σήμερα ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 10% στην περιοχή λόγω των ταξιδιών και της χαλάρωσης των μέτρων, έπειτα από 10 εβδομάδες που σημείωνε μείωση.

Μετάλλαξη Δέλτα: Πιθανό ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας στη Γαλλία

Μάλιστα ο Κλούγκε προειδοποίησε ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού, αν οι πολίτες δεν συνεχίσουν να είναι πειθαρχημένοι.

Κορωνοϊός: Τα συμπτώματα της μετάλλαξης «Δέλτα» στα παιδιά

Αυτό συμβαίνει σε ένα πλαίσιο μιας γρήγορα εξελισσόμενης κατάστασης: Ένα νέο στέλεχος ανησυχίας, το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, και μια περιοχή, όπου παρά τις τεράστιες προσπάθειες των κρατών εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα υπάρξει ένα νέο κύμα στην Ευρώπη αν δεν παραμείνουμε πειθαρχημένοι.

Αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Μετά από δυόμισι μήνες μείωσης των κρουσμάτων, οι μολύνσεις από κορωνοϊό άρχισαν ξανά να ανεβαίνουν στην Ευρώπη, κυρίως λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα στη Μεγάλη Βρετανία και τη Ρωσία, όπου προκαλεί νέες εξάρσεις της επιδημίας.

Μετάλλαξη Δέλτα: Τι ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς για την εξάπλωση;

Με 20.400 ημερήσιες μολύνσεις αυτές τις τελευταίες επτά ημέρες στη Ρωσία (+25% σε μια εβδομάδα) και 16.400 στη Μεγάλη Βρετανία (+70%), οι δύο χώρες είναι ταυτόχρονα αυτές που μετρούν αυτή την περίοδο τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη, αλλά και οι δύο όπου οι μολύνσεις αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό μεταξύ αυτών που καταγράφουν περισσότερα από 1.000 κρούσματα ημερησίως.

Κορωνοϊός Μεγάλη Βρετανία

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη Μεγάλη Βρετανία. ap images

Λόγω της κατάστασης στις δύο αυτές χώρες, οι μολύνσεις στην Ευρώπη αρχίζουν να αυξάνονται, με 56.800 νέα κρούσματα ημερησίως αυτή την περίοδο, 21% περισσότερα σε σχέση με πριν από μια εβδομάδα. Μεταξύ 12ης και 18ης Ιουνίου, ο δείκτης αυτός είχε φθάσει στο χαμηλότερο επίπεδό του σε ηπειρωτική κλίμακα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με 46.000 ημερήσια κρούσματα.

Σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο από τότε που έφτασε η πανδημία στην ήπειρο, τον Ιανουάριο του 2020, ο ιός συνεχίζει αντίθετα να υποχωρεί. 1.820 νέα ημερήσια κρούσματα καταγράφηκαν στη Γαλλία τις τελευταίες επτά ημέρες (-23% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), 714 στην Ιταλία (-35%) και 650 στη Γερμανία (-31%).

κορωνοϊός Ρωσία

Αύξηση κρουσμάτων και στη Ρωσία. ap images

Κορωνοϊός: Αυξάνονται ξανά και οι θάνατοι από την πανδημία

Ο αριθμός των θανάτων επίσης αυξάνεται συνολικά στην Ευρώπη, αν και πιο αργά: σχεδόν 1.100 θάνατοι καταγράφονται σήμερα καθημερινά, αύξηση 8% σε μια εβδομάδα, αλλά αυτοί οι αριθμοί παραμένουν αρκετά χαμηλότεροι από αυτούς που ήταν κατά την κορύφωση της πανδημίας στην ήπειρο, τον Ιανουάριο (περισσότεροι από 5.700 θάνατοι ημερησίως).

Η Ρωσία μετρά περισσότερους από τους μισούς νέους θανάτους στην περιοχή, με σχεδόν 600 θανάτους καθημερινά κατά μέσο όρο αυτές τις τελευταίες επτά ημέρες (+33% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα). Στη Βρετανία, παρά τον σχεδόν διπλασιασμό του αριθμού των νέων θανάτων σε δύο εβδομάδες (από δέκα ημερησίως σε 17 την προηγούμενη εβδομάδα), ο αριθμός των θανάτων παραμένει επί του παρόντος πολύ μακριά από τον αντίστοιχο κατά την κορύφωση του Ιανουαρίου, όπου σχεδόν 1.250 άνθρωποι πέθαιναν καθημερινά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top