Μετάλλαξη Δέλτα: Αποτελεσματικό κατά 90% το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Η Ρωσία δε θα έχει επιτύχει συλλογική ανοσία έως το φθινόπωρο

Εμβολιασμοί στη Σλοβακία με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V/  ΑΡ videohub

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V είναι περίπου κατά 90% αποτελεσματικό κατά της ινδικής παραλλαγής «Δέλτα», δήλωσε σήμερα ο Ντενίς Λογκουνόφ, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας που έχει αναπτύξει το ρωσικό εμβόλιο.  Την ίδια ώρα, η Ρωσία εκτιμά ότι δε θα καταφέρει να εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού (69 εκατ. άνθρωποι) έως το φθινόπωρο, έτσι ώστε να επιτύχει συλλογική ανοσία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σερβία: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του εμβολίου «Sputnik V»

Οι ρωσικές αρχές αποδίδουν την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην παραλλαγή «Δέλτα» του κορωνοϊού, με την οποία έχει μολυνθεί το 90% όλων των νέων κρουσμάτων αλλά και στη διστακτικότητα πολλών Ρώσων να εμβολιασθούν.      

To ρωσικό εμβόλιο Sputnik V- φωτογραφία ΑΡ

To ρωσικό εμβόλιο Sputnik V- φωτογραφία ΑΡ

Λόγω του χαμηλού ποσοστού εμβολιασθέντων, παρότι ο εμβολιασμός είναι ελεύθερος και παρά την ευρεία διάθεση εμβολίων, οι αρχές αναγκάστηκαν να επιβάλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες με συμμετοχή των εμβολιασθέντων σε κληρώσεις στις οποίες μπορεί να κερδίσουν ένα αυτοκίνητο ή ένα διαμέρισμα.   

Χθες, ο Ρώσος υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής στην χώρα έχουν εμβολιασθεί 23 εκατομμύρια άνθρωποι.  

Μετάλλαξη Δέλτα: Αποτελεσματικό κατά 90% το Sputnik- V

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας που έχει αναπτύξει το ρωσικό εμβόλιο, Λογκουνόφ, δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της παραλλαγής «Δέλτα» υπολογίσθηκε με βάση τα στοιχεία των ψηφιακών ιατρικών καταγραφών και των καταγραφών των εμβολιασθέντων.    

«Με βάση αυτά τα στοιχεία, ακόμη και σε σχέση με την ινδική παραλλαγή, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik διατηρείται στα επίπεδα του 90%. Αυτή την στιγμή εκτιμούμε ότι η αποτελεσματικότητα με βάση διάφορες παραμέτρους είναι πάνω από το 90%» δήλωσε ο Λογκουνόφ. Ο ίδιος είπε  ότι στην Ρωσία εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμών, δημιουργούνται ιδανικές προϋποθέσεις για την εξέλιξη των ιών.      

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, όπως έχουν δηλώσει οι ερευνητές, είναι εξίσου αποτελεσματικό κατά 92% κατά του αρχικού στελέχους προέλευσης του κορωνοϊού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top