Τσεχία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από ισχυρό ανεμοστρόβιλο

Μήνυμα συμπαράστασης από το ΥΠΕΞ

Συνολικά τρεις ανθρώπους έχασαν σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τον φονικό ανεμοστρόβιλο που έπληξε αργά χθες το βράδυ τις πόλεις γύρω από το Χοντόνιν κατά μήκος των συνόρων με την Σλοβακία και την Αυστρία και την περιοχή 270 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πράγας.

Αυτή ήταν η σφοδρότερη καταιγίδα στην σύγχρονη ιστορία της χώρας αυτής της κεντρικής Ευρώπης και ο πρώτος ανεμοστρόβιλος μετά το 2018.

ανεμοστρόβιλος Τσεχία

Στο χωριό Χράσκι που έχει πληθυσμό 1.600 κατοίκους ένας αντιδήμαρχος εκτίμησε ότι το ένα τρίτο των σπιτιών καταστράφηκε και πολλά χρειάζεται να επιθεωρηθούν προτού οι κάτοικοί τους μπορέσουν να επιστρέψουν.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε χιλιάδες σπίτια και έκαναν έκκληση στους κατοίκους να μην οδηγούν στις πληγείσες περιοχές ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το έργο των σωστικών συνεργείων και, αντίθετα, να στείλουν δωρεές.

Τσεχία - ανεμοστρόβιλος

Περισσότεροι από 100 ένοικοι ενός οίκου ευγηρίας στο Χοντόνιν χρειάστηκε να απομακρυνθούν.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις διέκοψε την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν για την Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και επέστρεψε στην χώρα του για να επισκεφθεί την πληγείσα περιοχή.

ανεμοστρόβιλος Τσεχία ζημιές

Μήνυμα συμπαράστασης από το ΥΠΕΞ στον λαό της Τσεχίας

Θλίψη για την τραγική είδηση του καταστροφικού ανεμοστρόβιλου στην Τσεχία εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών:

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την τραγική είδηση του καταστροφικού ανεμοστρόβιλου που έπληξε την Τσεχία. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και τους πληγέντες. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον λαό και την κυβέρνηση της Τσεχίας».

Τσεχία - μήνυμα ΥΠΕΞ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top