Γαλλία: Καταδίκη χωρίς φυλάκιση πρότεινε ο εισαγγελέας για τη Βαλερί Μπακό

Είχε δολοφονήσει τον πατριό της και μετέπειτα σύζυγό της, που την εξέδιδε

Βαλερί Μπακό

Επιείκεια ζήτησε η εισαγγελία στη δίκη της Βαλερί Μπακό, που κατηγορείται για τη δολοφονία του βίαιου συζύγου και προαγωγού της, και την καταδίκη της χωρίς φυλάκιση, με την προσμέτρηση του γεγονότος ότι υπήρξε «θύμα».

«Η Βαλερί Μπακό δεν μπορούσε να αφαιρέσει τη ζωή αυτού που την τρομοκρατούσε», αλλά πρέπει να καταδικασθεί χωρίς να επιστρέψει στη φυλακή, δήλωσε ο εισαγγελέας τονίζοντας ότι τα τέσσερα παιδιά της την έχουν ανάγκη. Πρότεινε την επιβολή ποινής φυλάκισης πέντε ετών, τεσσάρων με αναστολή, πράγμα που σημαίνει αποφυλάκιση μετά από έναν χρόνο.

Η Βαλερί Μπακό συνοδευόμενη από συγγενείς της σήμερα, στο δικαστήριο για τη δολοφονία του βιαστή συζύγου της- ΑΡ

Η Βαλερί Μπακό συνοδευόμενη από συγγενείς της σήμερα, στο δικαστήριο για τη δολοφονία του βιαστή συζύγου της- ΑΡ

Η 40χρονη Βαλερί Μπακό  σκότωσε τον Ντανιέλ Πολέτ στις 13 Μαρτίου 2016 με μία σφαίρα στον αυχένα, έπειτα από 24 χρόνια βιασμών, ακραίας βίας και εξαναγκασμού σε εκπόρνευση. 

Γαλλία: Στο εδώλιο για τον φόνο του βασανιστή της - Τη βίαζε ο πατριός της

Ακούγοντας την αγόρευση του εισαγγελέα η 40χρονη ξέσπασε σε κλάματα και λιποθύμησε εμφανώς εξαντλημένη.

«Το Εφετείο είναι η επιβεβαίωση των αξιών του πολιτισμού και πρώτης από όλες της αρχής της προστασίας της ζωής. Μια κοινωνία που παίρνει τη δικαιοσύνη στα χέρια της, καταλήγει σε πόλεμο των μεν εναντίον των δε». Ωστόσο, «νέα φυλάκιση δε θα απέφερε στοιχείο περισσότερης προστασίας: η εγκληματολογική επικινδυνότητα είναι πολύ χαμηλή», είπε ο εισαγγελέας εξηγώντας ότι «η ποινή πρέπει μάλλον να συνοδεύει παρά να αποσύρει εκ νέου».

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η υπεράσπιση περιέγραψε τις ακραίες βιαιοπραγίες τις οποίες υπέστη επί σχεδόν 25 χρόνια η Βαλερί Μπακό και τον φόβο της για τη συνέχισή τους στην ίδια την κόρη της Καρλίν, 14 ετών, κατά το χρονικό σημείο της δολοφονίας.

Ψυχίατροι και ψυχολόγοι επεσήμαναν ότι η κατηγορούμενη δεν είχε καμία άλλη διέξοδο παρά να «εξαφανίσει» τον σύζυγό της, καθώς υπέφερε από τη συνεχή του επήρεια και την παρακολούθηση, σε σημείο ώστε να μην έχει την δυνατότητα να καταθέσει μήνυση.

Η Βαλερί Μπακό περιέγραψε πώς ο συζυγός της την είχε απειλήσει επανειλημμένως με όπλο, διαβεβαιώνοντάς την ότι «την επόμενη φορά δε θα αστοχήσει».

 Βαλερί Μπακό συνοδευόμενη από συγγενείς της σήμερα, στο δικαστήριο για τη δολοφονία του βιαστή συζύγου της- ΑΡ

Η Βαλερί Μπακό συνοδευόμενη από συγγενείς της σήμερα, στο δικαστήριο για τη δολοφονία του βιαστή συζύγου της- ΑΡ

Αλκοολικός και βίαιος την εξέδιδε επί 14 χρόνια στο πίσω μέρος του οικογενειακού αυτοκινήτου τους, απαιτώντας από αυτήν να φοράει ακουστικό για να ακούει τις οδηγίες που της έδινε. Στα 12 της χρόνια βιάστηκε για πρώτη φορά από τον Ντανιέλ Πολέτ, που ήταν τότε εραστής της μητέρας της. Καταδικάστηκε και φυλακίστηκε το 1996, αλλά αποφυλακίστηκε το 1997 και επέστρεψε στην οικογενειακή εστία. «Και όλα ξεκίνησαν από την αρχή όπως πριν», διηγείται η Βαλερί Μπακό στο βιβλίο της «Ολος ο κόσμος ήξερε», που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top