Pfizer: Αποτελεσματικό το εμβόλιο στην παραλλαγή Δέλτα

Η αποτελεσματικότητά του φτάνει στο 90%

Συναγερμός στην Ευρώπη για την παραλλαγή Δέλτα μετά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Συναγερμός έχει σημάνει στην παγκόσμια κοινότητα μετά την ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού που εντοπίζεται διαρκώς σε νέα κρούσματα. Την ίδια ώρα, ανησυχία επικρατεί για το αν τα μέχρι τώρα διαθέσιμα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σε αυτή την μετάλλαξη.

Παραλλαγή Δέλτα: Εξαπλώνεται ραγδαία πλέον και στην Ευρώπη!

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech φαίνεται να είναι πολύ αποτελεσματικό κατά της παραλλαγής Δέλτα που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και αρχίζει να επικρατεί σε όλον τον κόσμο.

Παραλλαγή Δέλτα: Όσα γνωρίζουμε - Κατά πόσο μας προστατεύουν τα εμβόλια

εμβόλια παραλλαγή

Όπως ανέφερε στέλεχος της εταιρίας Pfizer στο Ισραήλ, τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από έρευνα που διεξήχθη στο εργαστήριο και περιλαμβάνει δεδομένα από τα μέρη όπου η ινδική παραλλαγή, έχει αντικαταστήσει τη βρετανική ως η συνήθης παραλλαγή, δείχνουν ότι το εμβόλιό είναι πολύ αποτελεσματικό, περίπου 90%, στην πρόληψη της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ που διεξάγει μια από τις πιο προηγμένες εκστρατείες εμβολιασμού στον κόσμο και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, εξακολουθεί να μην έχει αρκετά δεδομένα για να καταδειχθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της παραλλαγής Δέλτα, δήλωσε η Σάρον Αλρόι-Πράις, αρμόδια για τη δημόσια υγεία στο υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Τέλος, από ανάλυση της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE), όπου η παραλλαγή Δέλτα είναι πιο διαδεδομένη, διαπιστώθηκε πως τόσο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech όσο και εκείνο της AstraZeneca προσφέρουν πάνω από 90% προστασία από το ενδεχόμενο της νοσηλείας εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top