Φιλιππίνες: «Εσείς επιλέγετε… Εμβολιαστείτε ή θα σας στείλω φυλακή»

Οι απειλές του πρόεδρου της χώρας στους αρνητές του εμβολίου

Στιγμιότυπα από την Ουχάν την περίοδο της πανδημίας

Mε φυλάκιση ή με χορήγηση ιβερμεκτίνης (ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία ζώων), απείλησε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, φανερά εκνευρισμένος για τον αργό ρυθμό εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη χώρα.

Αν και η ιβερμεκτίνη έχει πλασαριστεί ως μια εναλλακτική θεραπεία για την Covid- 19, τόσο οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές υγείας, όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχουν συστήσει τη μη χρήση της.

 Φιλιππίνες: Άδεια κατεπείγουσας χρήσης πήρε το κινεζικό εμβόλιο

«Εσείς επιλέγετε… Εμβολιαστείτε ή θα σας στείλω φυλακή… Αν δεν εμβολιαστείτε, θα σας αναγκάσω να κάνετε ένεση με ιβερμεκτίνη που προορίζεται για γουρούνια», είπε ο Φιλιππινέζος πρόεδρος σε τηλεοπτική του ομιλία, μετά από αναφορές για χαμηλή προσέλευση σε αρκετά εμβολιαστικά κέντρα στην πρωτεύουσα Μανίλα.

Κορωνοϊός: «Σχετίζεται με προβλήματα μνήμης, προσανατολισμού και κατάθλιψη»

Τα σχόλια του Ντουτέρτε έρχονται σε αντίθεση με εκείνα των υγειονομικών αξιωματούχων της κυβέρνησής του, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι ο εμβολιασμός για την Covid-19 είναι εθελοντικός.

Ευρέως γνωστός για την βιτριολογική και επιθετική του ρητορική ο Φιλιππινέζος πρόεδρος, δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με ακραίες δηλώσεις του. Στο παρελθόν είχε ζητήσει από τις Αρχές να πυροβολούν όποιον παραβιάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που έχουν τεθεί σε περιορισμό εξαιτίας του κορωνοϊού.

Εμβόλια: Η Johnson & Johnson ζητά έκτακτη έγκριση από τον ΠΟΥ

Θερίζει ο κορωνοϊός στις Φιλιππίνες- Πάνω από 1,3 εκατ. τα κρούσματα

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα της νόσου στις Φιλιππίνες έχουν ξεπεράσει τα 1,3 εκατομμύρια, ενώ η χώρα δίνει μάχη με μία από τις πιο επίμονες επιδημίες του νέου κορωνοϊού στην Ασία. Μέχρι τις 20 Ιουνίου, μόλις 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί πλήρως, όταν ο στόχος για φέτος είναι τα 70 εκατομμύρια ατόμων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top