Κορωνοϊός: ​​Ζήτησε από τις Αρχές να πυροβολούν όποιον σπάει την καραντίνα

Τι δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων

Φιλιππίνες

Ένα ακραίο μέτρο έλαβε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος ζήτησε από τις Αρχές να πυροβολούν όποιον παραβιάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που έχουν τεθεί σε περιορισμό εξαιτίας του κορωνοϊού. 

Νεκρός ο πρώτος γιατρός από κορωνοϊό στην Τουρκία

«Έδωσα εντολή στην αστυνομία και τον στρατό, καθώς και στους υπεύθυνους των χωριών, να πυροβολούν κατά ανθρώπων, σε περίπτωση προβλημάτων ή ταραχών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή σας. Αντί να προκαλείτε προβλήματα, εγώ θα σας στείλω στον τάφο», τόνισε ο πρόεδρος.

To βράδυ της Τετάρτης είχαν συλληφθεί περίπου 20 άνθρωποι σε παραγκουπόλεις γύρω από τη Μανίλα, επειδή οργάνωσαν μια διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησης που κατηγορείται ότι δεν παρέχει βοήθεια σε τρόφιμα στους πιο φτωχούς πολίτες.

Μέχρι σήμερα, οι Φιλιππίνες έχουν καταγράψει 2.331 κρούσματα και 96 θανάτους από κορωνοϊό, με τη χώρα να ξεκινά εντατικοποιήσεις διαγνώσεων και ελέγχων.

Κορωνοϊός: Τέσσερις νεκροί πάνω στο «πλοίο του τρόμου» στον Παναμά

Τα μέτρα περιορισμού, που αφορούν τα 12 εκατομμύρια των κατοίκων της Μανίλας, έχουν προκαλέσει το κλείσιμο των περισσότερων επιχειρήσεων και την παύση σχεδόν όλων των κοινωνικών, θρησκευτικών κι εμπορικών δραστηριοτήτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top