Κορωνοϊός: Τέσσερις νεκροί πάνω στο «πλοίο του τρόμου» στον Παναμά

Δεν επιτρέπει την είσοδό του στα λιμάνια της η Αμερική

Βίντεο από το κρουαζιερόπλοιο ανοιχτα του Παναμά / Reuters

Ένας Βρετανός υπήκοος βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω στο κρουαζιερόπλοιο «Zaandam» που βρίσκεται ανοιχτά του Παναμά, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Holland America» που οργάνωσε το ταξίδι. ​​​​​​​

Νέα Υόρκη: «Ο κορωνοϊός είναι πιο επικίνδυνος από όσο νομίζαμε»​​​​​​​​​​​​​​

Δύο από τους τέσσερις ανθρώπους που πέθαναν στο πλοίο, ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ εννέα έχουν νοσήσει από τον ιό και 189 ακόμη παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα. 

Το πλοίο, το οποίο μεταφέρει πάνω από 200 Βρετανούς, έφτασε στο κανάλι του Παναμά τη Δευτέρα, όμως δεν του επιτράπηκε η είσοδος σε λιμάνι. Την ίδια στιγμή, τόσο το πλοίο «Zaandam» όσο και το κρουαζιερόπλοιο «Rotterdam» αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι της Φλόριντα.

Παρόλα αυτά, ο κυβερνήτης της πολιτείας είναι επιφυλακτικός στο να επιτρέψει την αποβίβαση των τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων που βρίσκονται στο καράβι. 

Στα δύο πλοία επιβαίνουν 1.243 επιβάτες και 1.247 ναυτικοί. Το «Zaandam» αναχώρησε από το Μπουένος Άιρες στις 7 Μαρτίου, με προορισμό τη Χιλή. Πολλά λιμάνια χωρών της Λατινικής Αμερικής αρνήθηκαν να το δεχτούν αφότου διαγνώστηκαν τα πρώτα κρούσματα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top