Ινδία: Νεογέννητο μωρό βρέθηκε μέσα σε κουτί που επέπλεε στον Γάγγη

Το έσωσε ένας βαρκάρης που άκουσε το κλάμα του

μωρό Ινδία
Νεογέννητο κοριτσάκι μόλις 21 ημερών βρέθηκε ζωντανό να επιπλέει μέσα σε ένα ξύλινο κουτί στον ποταμό Γάγγη. φωτογραφία twitter

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι μόλις 21 ημερών βρέθηκε ζωντανό να επιπλέει μέσα σε ένα ξύλινο κουτί στον ποταμό Γάγγη και συγκεκριμένα στην πόλη Γκαζιπούρ, στο βόρειο κράτος του Ουτάρ Πραντές στην Ινδία.

Το κλάμα του μωρού άκουσε ένας βαρκάρης που βρισκόταν στο σημείο. Προς έκπληξή του πλησίασε, άνοιξε το κουτί και βρήκε το νεογέννητο μωρό τυλιγμένο με ένα κόκκινο μαντήλι. Το κουτί ήταν διακοσμημένο με εικόνες των Ινδουιστών θεών Βισνού και Ντάργκα.

Βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τη στιγμή που πλήθος ανθρώπων μαζεύτηκε γύρω από τον βαρκάρη που εντόπισε το βρέφος.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Στη συνέχεια οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας θα αναλάβουν τη φροντίδα του, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί η μητέρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ινδία η εγκατάλειψη μωρών έχει τα υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ τα κορίτσια θεωρούνται οικονομικό βάρος, ειδικά για τις φτωχότερες οικογένειες, όπου οι ευκαιρίες για εργασία και εκπαίδευση είναι περιορισμένες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top