Νέο βίντεο από εργαστήριο της Ουχάν - Κρατούσαν νυχτερίδες σε κλουβί

«Φουντώνουν» ξανά οι φήμες για την προέλευση του κορωνοϊού

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο κορωνοϊός να ξέφυγε από εργαστήριο της Ουχάν- Στιγμιότυπα από την Ουχάν την περίοδο της πανδημίας

Νέο βίντεο «καίει» το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν. Το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Sky News της Αυστραλίας, το οποίο υποστηρίζει ότι τα πλάνα τραβήχτηκαν μέσα από το κινεζικό εργαστήριο, δείχνει ζωντανές νυχτερίδες μέσα σε κλουβιά.

Κορωνοϊός: «Δεν αποκλείεται να διέρρευσε από εργαστήριο της Ουχάν»

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του ερευνητή Πίτερ Ντάσζακ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος πριν από έναν χρόνο επέμενε ότι «δεν εστάλησαν νυχτερίδες σε εργαστήριο της Ουχάν». 

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε το Sky News:

Ο Ντάσζακ ήταν μέλος της ομάδας του ΠΟΥ που εστάλη στην Κίνα για να ερευνήσει την προέλευση του κορωνοϊού. Στην αναφορά του είχε υποστηρίξει ότι ο ιός δε διέρρευσε από το εργαστήριο.

Ωστόσο τα σενάρια για την προέλευση του ιού «φουντώνουν» ξανά μετά την προβολή του βίντεο. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση για το πώς πέρασε ο κορωνοϊός στον άνθρωπο.

Σύμφωνα με το Sky News, το βίντεο χρονολογείται το 2017 και είναι προωθητικό βίντεο των κινεζικών ΜΜΕ για τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Ιολογίας στην Ουχάν. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο κατά πόσο έχει τραβηχτεί στο συγκεκριμένο εργαστήριο καθώς υπάρχει ακόμη ένα που είναι γνωστό για συντήρηση ζώων.

Έκθεση για την προέλευση του κορωνοϊού, που διεξήγαγε αμερικανικό κρατικό εργαστήριο και καταρτίστηκε τον Μάιο του 2020, ανέφερε ότι δεν αποκλείεται ο ιός να διέρρευσε από εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας. Μάλιστα στο συμπέρασμά της, υποστήριζε ότι πρόκειται για μια υπόθεση που πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top