ΗΠΑ: Στη φυλακή συνωμοσιολόγος φαρμακοποιός- Κατέστρεψε εκατοντάδες εμβόλια

Άφησε σκοπίμως εκτός ψυγείου δύο κουτιά με εμβόλια της Moderna

Εμβολιασμός πολιτών με εμβόλια των AstraZeneca και Moderna. ap video

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε ένας φαρμακοποιός στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ο οποίος ομολόγησε ότι κατέστρεψε σκοπίμως εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Moderna.

Ο ΕΜΑ άρχισε αξιολόγηση για το εμβόλιο της Moderna στα παιδιά 12 - 17 ετών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο 46χρονος Στίβεν Μπράντενμπουργκ έβγαλε σκοπίμως από το ψυγείο δύο κουτιά με φιαλίδια με το εμβόλιο της Μοderna κατά του κορωνοϊού στη διάρκεια δύο νυχτερινών του επισκέψεων στο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο και τα άφησε εκτός ψυγείου για πολλές ώρες, προτού τα βάλει ξανά μέσα σε αυτό προκειμένου να χορηγηθούν κανονικά την επομένη. 

Συνολικά 57 άνθρωποι εμβολιάστηκαν με αυτές τις χαλασμένες δόσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου. 

«Η σκόπιμη απόπειρα να καταστραφούν δόσεις του εμβολίου στη διάρκεια μιας εθνικής υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης αποτελεί σοβαρό παράπτωμα», δήλωσε ο Μπράιαν Μπόιντον, αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Ο Μπράντενμπουργκ παραδέχθηκε ότι είναι συνωμοσιολόγος και ότι πιστεύει πως τα εμβόλια κατά της covid-19 είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους καθώς μπορούν να τους βλάψουν και να αλλάξουν το DNA τους. 

Σημειώνεται ότι ο συνωμοσιολόγος φαρμακοποιός καταδικάστηκε επίσης να καταβάλει αποζημίωση ύψους 83.000 δολαρίων (68.800 ευρώ) στο νοσοκομείο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top