Βρετανία: Δεν μπήκαν στην «πράσινη» λίστα τα ελληνικά νησιά

Καμία χώρα στους ασφαλείς προορισμούς

Άνοιξαν τα καζίνο και οι αίθουσες θεαμάτων στη Μεγάλη Βρετανία. ap hub video

Τέλος στις φήμες για προσθήκη χωρών και ελληνικών νησιών στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Γραντ Σαπς.

Και ενώ καμία χώρα δεν προστίθεται στην αναθεωρημένη λίστα της Βρετανίας, η Πορτογαλία μετακινήθηκε από την «πράσινη» στην «πορτοκαλί» κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί τουρίστες που επιστρέφουν από την Πορτογαλία, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες εκτός εάν έχουν βγει αρνητικοί σε τεστ για κορωνοϊό πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους στη Βρετανία.

Ανατροπή από BBC: Εκτός «πράσινης λίστας» τα ελληνικά νησιά στη Μ. Βρετανία

Στην πορτοκαλί κατηγορία βρίσκεται και η Ελλάδα. Νωρίτερα, πολλά βρετανικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι κάποια από τα ελληνικά νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κως θα μπουν στην «πράσινη» λίστα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε.

Στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας βρίσκονται μόνο το Ισραήλ, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη, το Μπρουνέι, η Ισλανδία, το Γιβραλτάρ, τα Νησιά Φόκλαντ, τα Νησιά Φερόε, τα Νησιά Σάντουιτς και η Αγία Ελένη. Αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί δε θα μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους από αυτές τις περιοχές. 

Αντίθετα, στην «κόκκινη» λίστα βρίσκονται το Αφγανιστάν, το Μπαχρέιν, η Κόστα Ρίκα, η Σρι Λάνκα, το Σουδάν, το Τρινιδάδ και το Τομπάγκο. Σε περίπτωση ταξιδιού σε αυτές τις περιοχές, οι Βρετανοί θα πρέπει να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχείο για δέκα ημέρες κατά την επιστροφή τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top