Γαλλία: Πέθανε γιατί δε λειτουργούσαν τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δεν μπορούσε να καλέσει ασθενοφόρο - Έρευνα για ακόμα δύο θανάτους

ασθενοφόρο

Χάος προκλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Γαλλία όταν «έπεσαν» όλα τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης για επτά ώρες, όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό που εξετάζει η αστυνομία είναι η σύνδεση αυτού του breakdown με τους θανάτους τριών ανθρώπων σε περιοχές που αντιμετώπισαν πρόβλημα με τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης. 

Γαλλία: Μαχαίρωσαν γυναίκα αστυνομικό μέσα στο αστυνομικό τμήμα

Πολλοί άνθρωποι δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν με υπηρεσίες, όπως η αστυνομία, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι οι κλήσεις τους «κόπηκαν» κατά τη διάρκεια της συνομιλίας. 

Το πρόβλημα φαίνεται πως προκλήθηκε κατά τη διάρκεια συντήρησης των σέρβερ του Ομίλου Τηλεπικοινωνιών της «Orange». Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εκλήθη στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη βλάβη που προκάλεσε τεράστια αναστάτωση σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Τρεις θάνατοι μετά το «τηλεπικοινωνιακό χάος»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, ένας άνθρωπος από τη Βρετάνη έχασε τη ζωή του όταν υπέστη καρδιακό επεισόδιο και δεν κατάφερε να καλέσει το ασθενοφόρο. Υπό εξέταση βρίσκονται και άλλοι δύο θάνατοι ασθενών.

Από τη μεριά της η εταιρεία «Orange» εξέφρασε «τα συλλυπητήριά της» στις οικογένειες των θυμάτων. Μετά από επτά ώρες δυσλειτουργίας, δημιούργησε προσωρινούς τηλεφωνικούς αριθμούς για τις υπηρεσίες ανάγκης και προέτρεπε τον κόσμο να καλεί μέσω κινητού τηλεφώνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top