Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Κεντρικό έκθεμα το νυφικό της στο Kensington Palace

Το διάσημο φόρεμα σε έκθεση με θέμα το στιλ της βασιλικής οικογένειας

Βίντεο από την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» σχετικά με την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Ως έκθεμα θα μπορούν να θαυμάζουν από αύριο, Πέμπτη, οι Βρετανοί το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο το 1981. Το θαυμάσιο φόρεμα θα παρουσιαστεί στο Orangery Palace του Kensington Palace από τις 3 Ιουνίου 2021 έως τις 2 Ιανουαρίου 2022, στο πλαίσιο μιας έκθεσης για την βασιλική μόδα.  

William και Harry: «Το BBC ώθησε τη μητέρα μας να ζει μέσα στην παράνοια»

Μαζί με το θρυλικό νυφικό, το οποίο καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη μόδα της δεκαετίας του 80, θα εκτεθούν και σχέδια μόδας από τις πρόβες νυφικού, καθώς και υφάσματα που χρησιμοποιήθηκαν για τα ρούχα της βασίλισσας.  

Φωτογραφίες από το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα σ την έκθεση βασιλικής μόδας στο Kensington Palace/ AP

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Το νυφικό της «στιγμάτισε» τη μόδα της δεκαετίας των 80s

Ο γάμος του πρίγκιπα Κάρολου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα στις 29 Ιουλίου του 1981/ AP

Το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα θα τοποθετηθεί στο κέντρο της έκθεσης σε έναν γυάλινο διάδρομο, ώστε να φανεί και η ουρά του, η οποία έχει μήκος περίπου 8 μέτρα. Το περίτεχνο φόρεμα σχεδιάστηκε από τον David και την Elizabeth Emanuel, και είχε το πιο μακρύ πέπλο στη βασιλικής ιστορία. Έχει φουσκωμένα μανίκια και εντυπωσιακή φούστα με περίτεχνα σχέδια στο μπούστο από αντίκες δαντέλες που ανήκαν στην γιαγιά του Κάρολου. 

Φωτογραφίες από το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα στην έκθεση βασιλικής μόδας στο Kensington Palace/ AP

Ο Πρίγκιπας Χάρι και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ έδωσαν την άδεια τους προκειμένου να παρουσιαστεί το νυφικό στην έκθεση. Το διάσημο φόρεμα δεν έχει εμφανιστεί στο Kensington Palace, δηλαδή το πρώην σπίτι της Νταϊάνα, από το 1995. 

Φωτογραφίες από το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα στην έκθεση βασιλικής μόδας στο Kensington Palace/ AP

Η έκθεση θα περιλαμβάνει και άλλα σύνολα της Νταϊάνα που έμειναν στην ιστορία, από τα πιο σεμνά που επέλεγε στην αρχή του γάμου της με τον Κάρολο μέχρι και τα κομψά βραδινά φορέματα που φορούσε όταν ξέσπασαν οι πρώτες φήμες για την απιστία του.

Πρίγκιπας Harry: Η πρώτη λέξη του γιου του Άρτσι που τον στεναχώρησε

Διάσημοι σχεδιαστές μόδας που είχαν την επιμέλεια της βασίλισσας αποφάσισαν να εκθέσουν και τα σχέδια τους από ένα από τα αγαπημένα καθημερινά φορέματα της Νταϊάνα. Το μπλε φλοράλ φόρεμα αποτελούσε μία συχνή επιλογή της πριγκίπισσας της Ουαλίας, ειδικά όταν επισκεπτόταν άρρωστα παιδιά σε νοσοκομεία.  

Ο γάμος του πρίγκιπα Κάρολου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα στις 29 Ιουλίου του 1981/ AP
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top