Μπιλ Γκέιτς: Η σχέση με υπάλληλο της Microsoft κι η αποχώρηση από το Δ.Σ

Ο ρόλος του Επστάιν στην κρίση στον γάμο του

Βίντεο από την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» για τη γυναίκα που φέρεται να ήταν το τρίτο πρόσωπο στον γάμο του Μπιλ Γκέιτς με τη Μελίντα Γκέιτς.

Δεν ήταν όλα ρόδινα στον γάμο του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς και γι’ αυτό άλλωστε ανακοινώθηκε το διαζύγιό τους. Όμως η ανακοίνωση αυτή έφερε στο φως της δημοσιότητας κρυφές πτυχές της προσωπικής ζωής του αφεντικού της Microsoft, που μάλλον δεν ήθελε να γίνουν γνωστές. 

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς

Ο Μπιλ και η Μελιντα Γκέιτς σε παλιότερες ευτυχισμένες στιγμές

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει τώρα πως ο Μπιλ Γκέιτς δεν αποφάσισε ο ίδιος να φύγει από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft το 2020, αλλά απομακρύνθηκε λόγο μιας εξωσυζυγικής τους σχέση με εργαζόμενη στον τεχνολογικό κολοσσό. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είχαν ξεκινήσει το 2019 έρευνα για τον ιδρυτή της Microsoft, η οποία κι έφερε στο φως την εξωσυζυγική του σχέση.

Το διοικητικό συμβούλιο προσέλαβε δικηγορική εταιρεία για να διερευνήσει καταγγελία που έφτασε σε αυτό μέσω επιστολής για τη σεξουαλική σχέση που είχε η συγκεκριμένη υπάλληλος με τον Μπιλ Γκέιτς πριν από λίγο χρόνια. 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας αποφασίστηκε ότι δεν είναι ενδεδειγμένο να παραμείνει στο τιμόνι της Microsoft ο δισεκατομμυριούχος.

Δεύτερη πηγή που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρει πως ο Γκέιτς παραιτήθηκε πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας και πριν την επίσημη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. 

Μπλ Γκέιτς

Το διοικητικό συμβούλιο απομάκρυνε τον Γκέιτς από την προεδρία μετά από έρευνα για τις σεξουαλικές του σχέσεις με εργαζόμενη στη Microsoft

«Το δεύτερο εξάμηνο του 2019 η Microsoft έλαβε μια καταγγελία ότι ο Μπιλ Γκέιτς επεδίωξε να ξεκινήσει μια στενή σχέση με μία υπάλληλο της εταιρείας από το 2000. Μια επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου εξέτασε την καταγγελία, με τη βοήθεια εξωτερικού δικηγορικού γραφείου για τη διεξοδική έρευνα. Καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας, η Microsoft παρείχε εκτεταμένη υποστήριξη στην υπάλληλο που προέβη στην καταγγελία», δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft..

Η πλευρά του Μπιλ Γκέιτς έχει παραδεχθεί τη συγκεκριμένη σχέση του μεγιστάνα με την υπάλληλό του, όμως σημειώνει ότι δεν σχετίζεται με την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο. 

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς

Η Μελίντα και ο Μπιλ Γκέιτς φέρονται να προετοίμαζαν το διαζύγιό τους από το 2019

«Υπήρχε μια σχέση πριν από σχεδόν 20 χρόνια που έληξε φιλικά. Η απόφασή του για μετάβαση από το διοικητικό συμβούλιο δε σχετίζεται καθόλου με αυτό το θέμα. Στην πραγματικότητα, είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη φιλανθρωπία του ξεκινώντας αρκετά χρόνια νωρίτερα», αναφέρει το περιβάλλον του.

Ο Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft στις 13 Μαρτίου 2020, τρεις μήνες μετά την επανεκλογή του. Είχε δηλώσει μάλιστα ότι θέλει να επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό του έργο και θα παρέμενε τεχνικός σύμβουλος. 

Η Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι ο δικηγόρος του Γκέιτς εργαζόταν με την ομάδα του ήδη από τουλάχιστον το 2019 προκειμένου να διευθετήσει τις οικονομικές επιπτώσεις του διαζυγίου.

Η σχέση του Γκέιτς με τον Επστάιν ανησυχούσε πολύ την Μελίντα

Αγκάθι στον γάμο του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς ήταν, σύμφωνα και με τον δικηγόρο του επιχειρηματία, οι σχέσεις του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επστάιν. 

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το 2011, όταν ο Επστάιν είχε ήδη καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανήλικων γυναικών. 

Μελίντα Γκείτς

Η Μελίντα Γκέιτς φέρεται να ανησυχούσε λόγω της σχέσης του Μπιλ με τον Τζέφρι Επστάιν

Παρ’ όλ’ αυτά ο Γκέιτς φέρεται να συναντήθηκε με τον Επστάιν πολλές φορές για να συζητήσουν μια συνεργασία σε φιλανθρωπικό επίπεδο. 

Το 2019 μάλιστα, μετά από σχετικό δημοσίευμα των New York Times για την περίεργη σχέση των δύο ανδρών, η Μελίντα Γκέιτς άρχισε να αναζητά νομική εκπροσώπηση για το ενδεχόμενο διαζυγίου.

Η σχέση με τον Επστάιν συνέχισε να στοιχειώνει τον ιδρυτή της Microsoft τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε δηλώσει στη WSJ το 2019 ότι δεν είχε καμία επιχειρηματική σχέση ή φιλία μαζί του. 

Το ζευγάρι δεν έχει ανακοινώσει τους λόγους του διαζυγίου, φήμες αναφέρουν ότι περίμεναν μέχρι να αποφοιτήσει η μικρότερη κόρη τους από το Λύκειο. Εικάζεται επίσης ότι το ζευγάρι προετοίμαζε τα αντίστοιχα οικονομικά έγγραφα πριν ανακοινώσει το διαζύγιό του. 

Επστάϊν και Γκέιτς συναντήθηκαν για πρώτη φορά το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 2011, στην έπαυλη του πρώτου, όπως αποκάλυψαν οι New York Times. Μαζί τους ήταν η δρ. Eva Andersson - Dubin, πρώην Μις Σουηδία, την οποία είχε γνωρίσει κάποτε ο Επστάϊν, και η 15χρονη κόρη της.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 20:00 και διήρκεσε αρκετές ώρες, σύμφωνα με την κ. Arnold, εκπρόσωπο του Γκέιτς. Ο Επστάϊν στη συνέχεια καυχήθηκε για τη συνάντησή τους στέλνοντας mail σε φίλους και συνεργάτες, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Ανάλογη ήταν η αντίδραση και από τον Γκέιτς, ο οποίος φέρεται να είχε επαινέσει τη γοητεία και την ευφυΐα του Επστάϊν σε email που είχε στείλει σε συναδέλφους του, την επόμενη μέρα. 

«Ήρθε μια πολύ ελκυστική Σουηδή και η κόρη της και κατέληξα να μείνω εκεί μέχρι πολύ αργά», ανέφερε σύμφωνα με τους Times. 

Στις 3 Μαΐου 2011, ο Γκέιτς επισκέφτηκε ξανά τον Επστάϊν στη βίλα του στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Μελίντα Γκέιτς είχε εκφράσει στον σύζυγό της ότι αισθανόταν άβολα για τη σχέση του με τον Επστάϊν, όμως εκείνος, όπως και κάποιοι υπάλληλοί του συνέχισαν να βρίσκονται σε επαφή μαζί του. 

Αυτό ήταν κάτι που την έκανε να ανησυχεί, καθώς δεν ήθελε να ταυτιστεί το όνομα της οικογένειας και του τεχνολογικού κολοσσού με τα σεξουαλικά εγκλήματα του επιχειρηματία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top