Χάπι για τον κορωνοϊό μετά το καλοκαίρι «βλέπει» ο Μπουρλά

Εμβόλιο για νέες παραλλαγές σε 100 μέρες

Μετά το καλοκαίρι θα υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα από τις κλινικές μελέτες της Pfizer για το χάπι κατά του κορωνοϊού.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι μπορεί να έχουμε επιτυχία», δήλωσε ο  EO της εταιρείας Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Οι λόγοι οφείλονται στο γεγονός ότι έχουμε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτή η συγκεκριμένη ουσία στην οποία πειραματιζόμαστε σκοτώνει τον ιό» είπε ο CEO της Pfizer, αλλά και ότι είναι ασφαλής για τον άνθρωπο «δηλαδή δεν δημιουργεί παρενέργειες».

Εμβόλιο Pfizer: Επιπλέον 100 εκατ. δόσεις θα λάβει η ΕΕ μέσα στο 2021

«Πριν από μια εβδομάδα ανακοίνωσα ότι η Pfizer ανεβάζει τη συνολική της πρόβλεψη για ερευνητικά έξοδα αυτόν το χρόνο σε 10 και πλέον δισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο κ. Μπουρλά είπε πως η Pfizer αυξάνει την παραγωγή της ώστε να διαθέσει διεθνώς 3 δισ. δόσεις εμβολίου φέτος και άλλα 4 δισ. δόσεις εμβολίου το 2022.

Όσο για την παγκόσμια παραγωγή εμβολίων, αυτή εκτιμάται ότι για το 2022 θα φτάσει τα 10 δις. δόσεις από όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες μαζί, ποσότητες ικανές να καλύψουν τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Και τρίτο εμβόλιο μετά από 8 μήνες και μετά ετήσιος εμβολιασμός

Ο κ. Μπουρλά, εκτίμησε ότι θα χρειαστεί μια τρίτη δόση από το ίδιο εμβόλιο μεταξύ 8-12 μηνών, καθώς μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι η ανοσία που επιφέρει διαρκεί 6 μήνες.

Όπως είπε, η έρευνα συνεχίζεται για να επιβεβαιωθεί αν η ανοσία θα παραμείνει επαρκής ως τους 12 μήνες. 

Στη συνέχεια, εκτίμησε ότι θα χρειάζεται ετήσιος εμβολιασμός μετά την 3η δόση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top