Κορωνοϊός: 4+1 ασυνήθιστα μέρη στον κόσμο όπου γίνονται εμβολιασμοί

Από το Κάστρο του Κόμη Δράκουλα μέχρι το Αββαείο στο Λονδίνο

Σε εμβολιαστικό κέντρο μετατράπηκε το Κάστρο του Κόμη Δράκουλα στη Ρουμανία / Reuters

Κάποια είναι μνημεία, κάποια άλλα γήπεδα ενώ κάποια συνδέονται άμεσα με την παράδοση του τόπου. Τίποτα όμως δε συνέδεε αυτά τα μέρη με τον κορωνοϊό μέχρι που έγιναν... εμβολιαστικά κέντρα! 

Πέντε ασυνήθιστες τοποθεσίες που συνήθως προσέλκυαν τουρίστες από όλο τον κόσμο, σήμερα λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να περιπλανηθούν στις τοποθεσίες αλλά και να κάνουν το εμβόλιο που θα τους φέρει πιο κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα. 

Τα πέντε... ασυνήθιστα μέρη του κόσμου που μπορεί κανείς να εμβολιαστεί:

1. Το Κάστρο του Κόμη Δράκουλα

Το εμβληματικό Κάστρο του Κόμη Δράκουλα που συνδέεται με τον γνωστό μύθο του 19ου αιώνα, βρίσκεται στην πόλη Μπραν της Ρουμανίας. 

Το Κάστρο του Κόμη Δράκουλα / AP Images

Εκεί οι πολίτες της Τρανσυλβανίας μπορούν να εμβολιαστούν με Pfizer/BioNTech, χωρίς μάλιστα να έχουν κλείσει ραντεβού. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στις 7 Μαΐου και μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί πάνω από 400 άτομα.

Το Κάστρο του Κόμη Δράκουλα μετατράπηκε σε εμβολιαστικό κέντρο / AP Images

«Ήδη ήταν στα σχέδιά μου να επισκεφθώ την τοποθεσία και να κάνω το εμβόλιο. Πήγα εκεί και έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα» είπε ένας από τους επισκέπτες. 

2. Οι Γόνδολες της Βενετίας

Οι Ιταλοί βρήκαν έναν πολύ «βενετσιάνικο» τρόπο για να ενισχύσουν τον εμβολιασμό. Στις 5 Απριλίου, οι ηλικιωμένοι που ζουν στη Βενετία μπορούσαν να εμβολιαστούν σε μία βάρκα, γνωστή στην Ιταλία ως «vaporetto».

Οι Γόνδολες της Βενετίας / AP Images

«Ήταν ωραία εμπειρία» είπε κάτοικος της περιοχής που έκανε την πρώτη δόση της AstraZeneca. «Ήταν ένα κανονικό βαπορέτο με ένα μικρό ιατρείο πάνω». 

3. Το mall της νήσου Σίτρα στο Μπαχρέιν

Η Σίτρα, γνωστή και ως νήσος Σίτρα βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύσουσα του Μανάμα στο Μπαχρέιν. Στα τέλη του Μαρτίου, οι κάτοικοι μπορούσαν να εμβολιαστούν μέσα στο εμπορικό κέντρο, του οποίου τα μαγαζιά ήταν κλειστά λόγω πανδημίας.

Η πρωτεύσουσα Μανάμα στο Μπαχρέιν / Unsplash

Οι άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά καθισμένοι σε καρέκλες, να έρθει η σειρά τους να εμβολιαστούν. Μπορούσαν να κάνουν τέσσερα εμβόλια, της Pfizer, της AstraZeneca, το κινεζικό Sinopharm και το ρωσικό Sputnik V.

4. Το Γήπεδο της Olympique Lyonnais FC

Το στάδιο της γαλλικής ομάδας ποδοσφαίρου μετατράπηκε σε εμβολιαστικό κέντρο στις αρχές Απριλίου. Έτσι οι θύρες του γηπέδου άνοιξαν όχι για να παρακολουθήσει ο κόσμος την αγαπημένη του ομάδα, αλλά για να αποκτήσει αντισώματα που θα εξουδετερώσουν τον κορωνοϊό. 

Πλήθος κόσμου έξω από το γήπεδο / AP Images

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη ενώ στο έργο των γιατρών και νοσηλευτών βοήθησαν περίπου 200 εθελοντές. Η δράση διήρκησε περίπου πέντε ημέρες.

Εμβολιασμοί μέσα στο στάδιο στη Λυών / AP images

«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο στάδιο και νιώθω πολύ τυχερός» είπε ένας από τους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν. «Όλοι είμαστε αγχωμένοι, αλλά αυτή η δράση μας βοηθά να ξεπεράσουμ πιο γρήγορα την πανδημία».

5. To Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο

Οι πύλες του Westminster Abbey άνοιξαν για τους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμοί γίνονταν στη «γωνιά των ποιημάτων», όπου φυλάσσονται πάνω από 100 ποιήματα. 

Πολίτες περιμένουν να εμβολιαστούν στο Αββαείο / AP Images 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top