ΗΠΑ: Μαθήτρια δημοτικού άνοιξε πυρ μέσα σε σχολείο

Συνελήφθη αφού τραυμάτισε τρία άτομα

Στιγμιότυπα έξω από το σχολείο μετά τους πυροβολισμούς. Ap Hub Video

Μια μαθήτρια της έκτης τάξης δημοτικού άνοιξε πυρ χθες μέσα σε ένα σχολείο στο Αϊντάχο των ΗΠΑ, τραυματίζοντας ελαφρά τρία άτομα πριν αφοπλιστεί από έναν δάσκαλο.

Η μαθήτρια, που φοιτούσε σε αυτό το σχολείο στη μικρή πόλη Ρίγκπι, συνελήφθη γρήγορα από την αστυνομία και δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ή την ηλικία της. Ωστόσο οι μαθητές στην έκτη τάξη είναι μεταξύ 11 με 12 ετών.

ΗΠΑ πυροβολισμοί

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το κοριτσάκι έβγαλε ένα πιστόλι από το σακίδιο της. Ξεκίνησε να πυροβολεί από την είσοδο του σχολείου και πυροβόλησε αρκετές φορές μέσα στην εγκατάσταση, τραυματίζοντας τραυμάτισε τρία άτομα. Δύο από αυτά είναι μαθητές και ένας επιστάτης του σχολείου. Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών ένας δάσκαλος κατάφερε να αφόπλισε την μαθήτρια και την κράτησε μέχρις ότου η αστυνομία την συλλάβει».

πυροβολισμοί σχολείο

Μάστιγα η ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή στις ΗΠΑ

Μια μάστιγα για τις ΗΠΑ, οι επιθέσεις ενόπλων αναβιώνουν συνεχώς τις συζητήσεις για τη διάδοση των πυροβόλων όπλων στη χώρα, χωρίς οι συζητήσεις να καταγράφουν κάποια απτή πρόοδο.

Πολλοί Αμερικανοί παραμένουν πολύ προσκολλημένοι στα όπλα τους και έσπευσαν να αγοράσουν περισσότερα από την έναρξη της πανδημίας, και ακόμη περισσότερο κατά τις μεγάλες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις της άνοιξης του 2020 και τις εντάσεις που σημειώθηκαν στις προεδρικές εκλογές το φθινόπωρο.

Πέρυσι, περισσότεροι από 43.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα, συμπεριλαμβανομένων αυτοκτονιών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Gun Violence Archive.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top