AstraZeneca: Έτοιμη να κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας η ΕΕ

Ποιος είναι ο λόγος

Δείτε την ενημέρωση για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα από τον Μάριο Θεμιστοκλέους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να προσφύγει νομικά εναντίον της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca, ανέφερε το Politico αργά χθες, Τετάρτη, επικαλούμενο πέντε μη κατονομαζόμενους Ευρωπαίους διπλωμάτες.

AstraZeneca: Υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό

Σε συνεδρίαση που είχαν οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες, η πλειονότητα των χωρών της ΕΕ δήλωσε ότι θα στήριζε μια προσφυγή κατά της φαρμακοβιομηχανίας για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των δόσεων του εμβολίου της κατά της Covid-19 στην Ένωση, σύμφωνα με το Politico.

Στόχος της προσφυγής είναι η AstraZeneca να υποχρεωθεί να παραδώσει στην ΕΕ τις δόσεις του εμβολίου της που αναφέρονται στο συμβόλαιο που έχει συνάψει με το μπλοκ, εξήγησε διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

AstraZeneca: Νεκρή 48χρονη από θρόμβωση στην Αυστραλία μετά το εμβόλιο

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε πως τα συνολικά οφέλη των εμβολίων της AstraZeneca και της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων, ακόμη και όταν πρόσθεσαν ετικέτες προειδοποίησης και στα δύο εμβόλια για εξαιρετικά σπάνιες αλλά δυνητικά θανατηφόρες αιματικές θρομβώσεις.

Ωστόσο η κάθε χώρα ακολουθεί τη δική της πολιτική απέναντι στο εμβόλιο της AstraZeneca με αρκετούς πολίτες να εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top