Ρέιντερς για Καραϊβάζ: Σίγησε ένας βετεράνος δημοσιογράφος του εγκλήματος

«Η Ελλάδα να διασφαλίσει ότι οι δημοσιογράφοι προστατεύονται από επιθέσεις»

Οι δημοσιογράφοι που πλήρωσαν με το αίμα τους τις αποκαλύψεις τους- ρεπορτάζ δελτίου ειδήσεων Star 13/4/21

Αναφορά στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έκανε ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης Ντίντιερ Ρέιντερς. «Η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι δημοσιογράφοι προστατεύονται από επιθέσεις και απειλές» τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να τη βοηθήσει, όπως και κάθε άλλο κράτος μέλος, «τόσο για τη διαφύλαξη της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, όσο και για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου  είτε μέσω διαλόγου, τεχνικής βοήθειας, στο πλαίσιο των σχεδίων αποκατάστασης και ανθεκτικότητας, και όπου απαραίτητο, μέσω διαδικασιών επί παραβάσει».

Γιώργος Καραϊβάζ: «Ήθελαν να προλάβουν την κατάθεσή του για μια υπόθεση»

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης Ντίντιερ Ρέιντερς, σε δημοσιογραφική διάσκεψη μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) τόνισε τα εξής: «ταυτόχρονα, είναι ζωτικής σημασίας να μιλάμε για τις ανησυχίες. Πρέπει να αποτρέψουμε τις προκλήσεις από την εμφάνιση και την εμβάθυνσή τους».

Στις 9 Απριλίου, ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Αθήνα. Ήταν μια απεχθής δειλή πράξη που σίγησε έναν βετεράνο δημοσιογράφο του εγκλήματος. Πρέπει να προστατεύσουμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και όλες τις ευρωπαϊκές αξίες

«Η Ελλάδα, όπως κάθε κράτος μέλος, πρέπει να διασφαλίσει ότι οι δημοσιογράφοι προστατεύονται από επιθέσεις και απειλές» τόνισε.

Δολοφονίες δημοσιογράφων: Πλήρωσαν με το αίμα τους τις αποκαλύψεις τους

Η Κομισιόν είναι έτοιμη να βοηθήσει, τόσο για τη διαφύλαξη της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, όσο και για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε μέσω διαλόγου, τεχνικής βοήθειας, στο πλαίσιο των σχεδίων αποκατάστασης και ανθεκτικότητας, και όπου είναι απαραίτητο, μέσω διαδικασιών παράβασης, πρόσθεσε.

Η διαφθορά και τα λόμπι στην Ελλάδα - Η έκθεση της Κομισιόν

Η συζήτηση για το θέμα έγινε στο  Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ - 27 Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων), στο πλαίσιο της διαβούλευσης των 27 επί των πέντε ειδικών ανά χώρα εκθέσεων της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου, μεταξύ των οποίων και για την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη έκθεση δημοσιεύθηκε από την Κομισιόν στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και καταγράφει προβλήματα με την απονομή δικαιοσύνης, τη δράση των λόμπι, την αντιμετώπιση της διαφθοράς, τη διασφάλιση της πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης και τη διαφάνεια της ιδιοκτησίας των μέσων, αλλά και των επαγγελματικών προτύπων στην πρακτική της δημοσιογραφίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top