Αλεξέι Ναβάλνι: Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του λόγω απεργίας πείνας

Έρχεται κύμα διαδηλώσεων σε όλη τη Ρωσία

Στιγμιότυπα από την άφιξη του Αλεξέι Ναβάλνι στη Ρωσία μετά τη νοσηλεία του στη Γερμανία. Video Reuters

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι η υγεία του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, αφού έχει εμφανίσει νεφρική ανεπάρκεια και η όρασή του επιδεινώνεται έπειτα από πάνω από δύο εβδομάδες απεργίας πείνας.

Ο 44χρονος πολέμιος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε να αρνείται να σιτιστεί στις 31 Μαρτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση, όπως είπε, των σωφρονιστικών αρχών να του προσφέρουν την κατάλληλη φροντίδα για τον οξύ πόνο στην μέση και στο πόδι του.

ΗΠΑ: Κυρώσεις στη Ρωσία για την απόπειρα δολοφονίας του Ναβάλνι

Οι θεράποντες ιατροί ανέφεραν ότι η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και οι εξετάσεις του είναι πολύ κακές.

Αλεξέι Ναβάλνι

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Αλεξέι Ναβάλνι μετά από 18 ημέρας απεργία πείνας. Ap images

Οι σωφρονιστικές αρχές λένε ότι έχουν προσφέρει στον Ναβάλνι την απαραίτητη φροντίδα, αλλά ότι εκείνος την έχει αρνηθεί και ότι επιμένει πως θα πρέπει να τον αναλάβει ένας γιατρός της επιλογής του, εκτός των εγκαταστάσεων των φυλακών, το οποίο του έχουν αρνηθεί.

Χθες ο Ναβάλνι είπε ότι οι σωφρονιστικές αρχές τον απείλησαν να του φορέσουν ζουρλομανδύα για να τον ταΐσουν δια της βίας αν δε σταματήσει την απεργία πείνας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία φυλάκισε τον Ναβάλνι για 2,5 χρόνια τον Φεβρουάριο για παραβίαση των όρων αναστολής, κατηγορία που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κατασκευασμένη.

ΕΕ: Καταδικάζει την απόφαση της Ρωσίας να φυλακίσει τον Αλεξέι Ναβάλνι

Αλεξέι Ναβάλνι φυλακές

Φρουρούμενος βρίσκεται στη φυλακή ο Αλεξέι Ναβάλνι. AP Images

Αλεξέι Ναβάλνι: Έρχονται μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Ρωσία

Την ίδια ώρα, οι σύμμαχοί του ανακοίνωσαν σήμερα ότι στις 21 Απριλίου θα πραγματοποιήσουν τις μεγαλύτερες, όπως προέβλεψαν, διαδηλώσεις στην σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας για να διαμαρτυρηθούν για την υγεία του επικριτή του Κρεμλίνου που επιδεινώνεται

Σημειώνεται ότι περίπου 80 διάσημοι συγγραφείς, ηθοποιοί, ιστορικοί, δημοσιογράφοι και σκηνοθέτες, ανάμεσά τους οι συγγραφείς Τζ.Κ Ρόουλινγκ και Σαλμάν Ρούσντι, υπογράφουν ανοιχτή επιστολή την οποία έστειλαν χθες στον Πούτιν και με την οποία τον καλούν να διασφαλίσει ότι ο Ναβάλνι θα λάβει την επείγουσα ιατρική φροντίδα που έχει ανάγκη.

Η κόρη του επικριτή του Κρεμλίνου έκανε σήμερα έκκληση προς τις ρωσικές αρχές να επιτρέψουν σε έναν γιατρό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πατέρα της μέσα στη φυλακή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top