Τουρκία: Ο Σοϊλού κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιχειρεί να κάψει ανθρώπους

Η εμπρηστική ανάρτηση στο twitter

Επικοινωνιακά σόου Ερντογάν μετά την επίσκεψη Δένδια. Εμπρηστικές δηλώσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ. Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (17/03)

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας. Αυτή τη φορά ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγορεί τη χώρα μας ότι προσπαθεί να «κάψει ανθρώπους με την εποπτεία της Ευρώπης.

Ελληνοτουρκικά: Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος πέταξε στο Αιγαίο

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο twitter ο Σοϊλού έγραψε: «Η απόπειρα των δυνάμεων ασφαλείας της Ελλάδας να ρίξουν βενζίνη και να κάψουν ανθρώπους, είναι σφαγή υπό την εποπτεία της Ευρώπης. Για όσο η Ευρώπη θα συνεχίζει να κακομαθαίνει την Ελλάδα και να παραμένει σιωπηλή, η ιστορία θα την καταγράψει ως ηθικό αυτουργό αυτής της κακιάς».

Η ανάρτησή του συνοδεύεται από ένα βίντεο στο οποίο ακούγονται δύο άτομα των οποίων τα πρόσωπα δε φαίνονται, να μιλάνε με σπασμένα τούρκικα και να λένε: «Εμείς ανοιχτήκαμε από τον Τσεσμέ και πήγαμε στην Ελλάδα. Φτάσαμε στο νησί και μείναμε εκεί μισή ώρα. Μετά από μισή ώρα ήρθε η ελληνική αστυνομία. Η ελληνική αστυνομία ήρθε και μας συνέλαβε. Πήραν τα χρήματα και τα τηλέφωνά μας. Ήταν μία γυναίκα που μας είπε να φύγουμε. Εμείς δεν φύγαμε. Έφερε βενζίνη και την έριξε πάνω μας. Έριξε πάνω μας τη βενζίνη έβαλε φωτιά. Η αστυνομικός είπε ότι "Αφού δεν φύγατε στην Τουρκία, καήκατε". Μας έφεραν εδώ με τη δική μας βάρκα και μας άφησαν στη θάλασσα».

 

Νέες προκλήσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ και Χακκί Πεκίν

Το ίδιο προκλητικό μοτίβο ακολούθησε και το τουρκικό κρατικό δίκτυο ή αλλιώς η επίσημη φωνή του Σουλτάνου.

«Η Ελλάδα επί χρόνια δεν υπολογίζει το διεθνές δίκαιο και παραβιάζει τις συνθήκες. Χωρίς να υπολογίζει το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης, υπέγραψε με την Αίγυπτο στις 6 Αυγούστου συμφωνία για τις περιοχές θάλασσας ευθύνης. Η Ελλάδα προσπαθεί να σφετεριστεί όχι μόνο τα δικαιώματα της Τουρκίας αλλά και της Αλβανίας»

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος απόστρατος Χακκί Πεκίν ευθαρσώς ζητά από την Τουρκία να αποβιβαστεί σε ελληνικά νησιά και να στήσει σημαία.

«Αν αυτή την συμβιβαστική στάση της Τουρκίας και αυτή την διπλωματική στάση της Τουρκίας την ερμηνεύσουν αλλιώς και κάνουν διάφορα πράγματα τότε η Τουρκία όπως έχω αναφέρει χωρίς να διστάσει σε ένα τμήμα αυτών των νησιών πρέπει να αποβιβαστεί, μπορεί να αποβιβαστεί και να στήσει σημαία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τουρκία: Επικοινωνιακό σόου από τον Ερντογάν

Μετά τις αποστομωτικές απαντήσεις του Νίκου Δένδια μέσα στο σπίτι τους, ο Ερντογάν έστησε επικοινωνιακά σόου για να κερδίσει το χαμένο έδαφος, προσπαθώντας να αναστρέψει το κλίμα και πλασάροντας το προφίλ ενός ηγέτη που βρίσκεται κοντά στο λαό του. 

O πρόεδρος Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ ήταν καλεσμένοι για το «Ιφτάρ» στο σπίτι μίας οικογένειας στην Άγκυρα. Η οικογένεια που φιλοξένησε το ζεύγος Ερντογάν έχει τρία παιδιά. Ήπιαν τσάι μετά το δείπνο και ο Σουλτάνος μοίρασε δώρο τάμπλετ στα παιδιά. Εντελώς τυχαία η κάμερα κατέγραφε κάθε στιγμιότυπο. 

Το ίδιο σκηνικό έστησε και στην Κωνσταντινούπολη μόνο που αυτή τη φορά δείπνησε με αστυνομικούς. Τον ρόλο του κακού τον μοίρασε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και τα φερέφωνά τα οποία απείλησαν για ακόμη μία φορά την Ελλάδα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top